Δημιουργία παιδικής χορωδίας

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δημιουργία παιδικής χορωδίας Τρέχον

Η «Π.Ε.Α.Ν.Δ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια νέα δραστηριότητα που αφορά τη δημιουργία παιδικής χορωδίας εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα μέλη της και τα αδέρφια αυτών.

Μετά την επιτυχία της χορωδίας που συστάθηκε για τις ανάγκες της επετειακής εκδήλωσης του συλλόγου και με αφορμή την εθελοντική προσφορά των μουσικών Τάσου Σταμάτογλου και Δέσποινας Μανέα, το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΕΑΝΔ» δίνει εντελώς   δωρεάν την ευκαιρία στα νεαρά μέλη (ηλικίας  5 -15  ετών), να αποκτήσουν επαφή με την τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού μέσα από μαθήματα με επαγγελματίες μουσικούς και να πλαισιώνουν μουσικά τις μελλοντικές εκδηλώσεις του συλλόγου.

Οι συναντήσεις της χορωδίας είναι μια φορά κάθε 15 ημέρες (2 μαθήματα το μήνα), Σάββατο απογεύματα και ώρα 6-7μμ για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών και 7-8μμ για παιδιά 11-15 ετών, ενώ όταν θα προετοιμάζεται για κάποια εκδήλωση, οι πρόβες πιθανόν να είναι πιο συστηματικές. Δεν υπάρχει δέσμευση για συνεχόμενη προσέλευση, όμως επειδή τα μαθήματα και οι πρόβες θα εξελίσσονται, οι παρατεταμένες απουσίες, θα δημιουργήσουν δυσκολίες.

Οι πρόβες γίνονται στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΗΡΙΔΑΝΟΣ στον Άλιμο ( Λυσικράτους & Αλαμάνας 15),  μια ευγενική προσφορά της διευθύντριας της σχολής κας. Μητσιοπούλου Φωτεινής, μητέρας παιδιού με Διαβήτη-μέλους του συλλόγου. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τη σχολή.

Υπάρχει δυνατότητα για όποιον γονέα το επιθυμεί, να εκπαιδεύεται παράλληλα και να λύνει απορίες στο θέμα του διαβήτη από εξειδικευμένη νοσηλεύτρια που θα είναι εκεί.

Δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά να έχουν προηγούμενες γνώσεις μουσικής αλλά σε περίπτωση που ασχολούνται, παρακαλούμε δηλώστε μας τι γνώσεις έχουν και αν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο του συλλόγου 210-7796660 (Δευτέρα-Τετάρτη 5μμ-9μμ και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9πμ-2μμ ) γιατί τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει! Παράλληλα, εγγραφές  μπορούν να γίνονται καθ´ ολη τη διάρκεια του σχολικού έτους, απο όποιον το επιθυμεί. 

 

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Τάσος Σταμάτογλου: Καθηγητής πιάνου και θεωρητικών σε ωδεία. Κατέχει πτυχία πιάνου, ειδικής αρμονίας, αντίστιξης και φυγής. 

Δέσποινα Μανέα: Σπουδές μονωδίας (Δεύτερη Ανωτέρα) και πιάνου στο Ωδείο Ν.Ψυχικού. Είναι σολίστ στην Ορχήστρα Ambassadors της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος-Σπάτων και με την ίδια ιδιότητα συμμετέχει σε συναυλίες με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ραφήνας και μουσικά σύνολα του Δήμου Ν.Ψυχικού. Συμμετέχει επίσης στην παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος.


Έχει αποδειχθεί, οτι η τακτική συνάντηση των παιδιών με Διαβήτη, ευνοεί πολύ την ψυχική τους διάθεση και λειτουργεί ως οδηγός για την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη τους. 


Επωφεληθείτε λοιπόν μια εναλλακτική πρόταση εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας που παρέχουμε στα παιδιά σας και δείτε τα πλεονεκτήματα άμεσα 

Μοιραστείτε το: