2η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ό,τι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματά τους»

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020

2η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ό,τι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματά τους»

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. παρακολουθώντας με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και συναισθανόμενη τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, πραγματοποιεί τη 2η Διαδικτυακή Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 & ώρα 17:00 – 19:30 με θέμα:«Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους με ό,τι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματά τους». 

 

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της 1ης e-Ημερίδας τον περασμένο Ιούνιο που προβλήθηκε σε έξι χώρες συγκεντρώνοντας 8.300 viewers, η ΠΕΑΝΔ, ως βασικός συμπαραστάτης εδώ και 37 χρόνια των ατόμων με ΣΔτ1 και των οικογενειών τους και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», πραγματοποιεί για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 διαδικτυακή ημερίδα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της αλλά και γενικότερα τα άτομα με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους για τις προόδους και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη διαχείριση του ΣΔτ1.

 

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και χωρίζεται σε 2 ενότητες. Στο α’ μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν επίκαιρα ιατρικά ζητήματα (κορωνοϊός και διαβήτης, εμβολιασμοί, υποστήριξη παιδιών, κ.α.) ενώ στο β’ μέρος θα δοθεί βήμα σε εξειδικευμένους τεχνοκράτες για τα δικαιώματα των ατόμων με ΣΔτ1 και σε εκπροσώπους φαρμακευτικών  εταιρειών για τις τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, όπως νέες συσκευές μέτρησης του σακχάρου, νέα ψηφιακά εργαλεία, κ.λπ..

Η προβολή θα είναι live μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (www.peand.gr) και δεν απαιτείται εγγραφή.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

      Α΄ Μέρος   

•  17:00 – 17:15. Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σ. Μανέα και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και συντονιστή της ημερίδας κ. Χ. Μπαρτσόκα, Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.

•  17:15–17:30. "COVID-19 & ΣΔτ1. Νεότερες εξελίξεις"

Ανδριανή Γερασιμίδου Βαζαίου, Παιδίατρος Διαβητολόγος, Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων "Π.&Α. Κυριακού"

17:30–17:45. "Κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, εκτός από τον κορωνοϊό υπάρχουν και άλλα θέματα υγείας για τα παιδιά με Διαβήτη: ρύθμιση, παρακολούθηση, εμβολιασμοί"

Δημήτριος Δελής, Παιδίατρος Διαβητολόγος, Διευθυντής Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Παίδων "Π.&Α. Κυριακού"

17:45–18:00. "Ανησυχίες, προβληματισμοί σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο για το παρόν και το μέλλον του παιδιού με ΣΔτ1"

Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος | Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

18:00–18:15. "Η συνεχής υποστήριξη των παιδιών με ΣΔτ1 κ των οικογενειών τους από την Π.Ε.Α.Ν.Δ. ενισχύει τη μελλοντική θετική στάση ζωής τους"

 Σοφία Μανέα, Πρόεδρος Π.Ε.Α.Ν.Δ.

                         ΔΙΑΛΕΙΜΑ (15 λεπτών)

     Β΄ Μέρος

18:30- 18:45. "Ζώντας με ΣΔ1. Ποια είναι τα δικαιώματά μου"

Στολάκη Αθανασία, Οικονομολόγος, Msc Ειδικός σε θέματα φορολογικής πολιτικής και κοινωνικής πρόνοιας

18:45-19:00. "Νομική προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών με ΣΔτ1"

Κατερίνα Φραγκάκη Δικηγόρος, Νομικής σύμβουλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

19:00- 19:15. Abbott. "Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη"

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,  MBA, Product Manager Abbott

19:15- 19:30. Menarini. "Glucomen Day CGM Menarini Diagnostics. Ηαξία του κάθε λεπτού"

Εύα Κωνσταντάκη, Registered Nurse, MSc, PhD, Product Specialist, Business Unit: Check up, Menarini  Diagnostics

19:30.           Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

 

Οι ερωτήσεις αποστέλλονται την ώρα της τηλε-ημερίδας και απαντώνται από τους ειδικούς επιστήμονες.

 

Για την υλοποίηση της 2ης διαδικτυακής ημερίδας της Π.Ε.Α.Ν.Δ. πολύτιμοι συμπαραστάτες ως χορηγοί είναι οι εταιρείες Ascensia, Abbott,  Pharmaserve -Lilly, Loux και Menarini.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Μοιραστείτε το: