A’ μέρος: Ενημερωτική-Εκπαιδευτική Ημερίδα

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

A’ μέρος: Ενημερωτική-Εκπαιδευτική Ημερίδα

 

Η «ΠΕΑΝΔ», στο πλαίσιο της συνεχούς υποστήριξης και εκπαίδευσης των μελών της, διοργανώνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μια ημερίδα διπλού χαρακτήρα που απευθύνεται αφενός στους γονείς των παιδιών με ΣΔΤ1 και αφετέρου στους διορισμένους σχολικούς νοσηλευτές που θα αναλάβουν την φροντίδα των μαθητών με ΣΔΤ1 κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019.

 

Το Α’ μέρος της Ημερίδας με θέμα «Νέες τεχνολογίες των εταιρειών και διαχείριση του διαβήτη στα παιδιά με ΣΔΤ1» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 - 15:00 στο βιωματικό πάρκο " Paradise Park" στη Μεταμόρφωση Αττικής. Ταυτόχρονα με την ενημερωτική – εκπαιδευτική ημερίδα, τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά στο βιωματικό – αθλητικό πάρκο του Paradise Park με αντίστοιχα προσφερόμενες δραστηριότητες ανάλογα με το φύλο και την ηλικία τους, κατά τη διάρκεια των οποίων θα είναι υπό την επίβλεψη νοσηλευτών – γιατρών.

Η ΠΕΑΝΔ θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν για όλα τα νέα δεδομένα, τις εφαρμογές και τις εξελίξεις στα προϊόντα διαβήτη, δίνει βήμα στις φαρμακευτικές εταιρείες για απευθείας ενημέρωση των συμμετεχόντων. Εκτός από τους γονείς και τους νέους με διαβήτη, η ημερίδα απευθύνεται επίσης σε εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές, οπότε δεδομένης της νέας σχολικής χρονιάς όσοι γονείς επιθυμείτε, μπορείτε να καλέσετε το σχολικό και νοσηλευτικό προσωπικό του σχολείου που πηγαίνει το παιδί σας, έτσι ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την καθημερινότητα ενός παιδιού με διαβήτη.

Όσον αφορά τις βιωματικές δραστηριότητες του πάρκου για τα παιδιά, είναι σχεδιασμένες για να μεταφέρουν γνώσεις και νέες εμπειρίες στα παιδιά μέσα από αθλητικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στη φύση. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες σύμφωνα με το φύλο και την ηλικία τους και με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους θα ψυχαγωγηθούν στο πάρκο ενώ υπάρχει και παιδότοπος για τα παιδιά ηλικίας 3-5 με επίβλεψη δίπλα στο χώρο της ημερίδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, εκπαιδευμένα στελέχη (νοσηλευτές-ιατροί κλπ) θα βρίσκονται μαζί με τα παιδιά ώστε να αναλάβουν τη μέτρηση και διόρθωση υπο-υπεργλυκαιμίας σε όποιο παιδί χρειαστεί.

 

 

Πρόγραμμα Επιστημονικής Ημερίδας

9:30-10: 00:    Προσέλευση στο Βιωματικό πάρκο “ Paradise Park

10:00-11:15:   Βήμα στις Φαρμακευτικές εταιρείες

Ομιλία από τον εκπρόσωπο κάθε εταιρείας προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό νέες τεχνολογίες, εφαρμογές και προϊόντα που σχετίζονται με το διαβήτη και αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινής διαχείρισής των πασχόντων.

11:15-11:30:  Ερωτήσεις-Συζήτηση

11:30-12:15:   Coffee break

12:15-13:45:   «Η Εκπαίδευση Γονέων καθοριστική στη διαχείριση του Διαβήτη».

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από την καθηγήτρια Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ κα Βασιλική Μάτζιου και τους επιστημονικούς συνεργάτες της κα Φιλία Δημητριάδη-παιδοδιαβητολόγος, κο Γεώργιο Λάντη-διαιτολόγος, κα Εύα Κωνσταντάκη, κα Νίκολη Μιτώση και κα Άννα Ζούλια, νοσηλεύτριες εξειδικευμένες στο διαβήτη.

13:45-14:00:   Ερωτήσεις-Συζήτηση. Λήξη Α’ Μέρους

14:00-15:00:   Γεύμα

 ** Απο την έναρξη μέχρι τη λήξη της Ημερίδας, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και θα απασχοληθούν στις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) του Πάρκου με εποπτεία προσωπικού.

 

Χρήσιμες Σημειώσεις:

· Τα προτεινόμενα βιωματικά προγράμματα είναι (α) Ο μικρός κτηνοτρόφος (link), (β) Ο αγγειοπλάστης (link), (γ) Από το σιτάρι στο ψωμί (link), (δ) Από το σταφύλι στο κρασί (link) και (ε) Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία (link) ενώ το προτεινόμενο ψυχαγωγικό και αθλητικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιχνίδια περιπέτειας τύπου   survivor, βόλτα με αυτοκίνητα ηλεκτροκίνητα, βόλτα με άλογα πόνυ, τοξοβολία, αναρρίχηση, δέντρο αναρρίχηση, μαζορέτες, ποδόσφαιρο, κατασκηνωτικά παιχνίδια, φουσκωτά για τα μωρά και τραμπολίνο. Οι τελικές δραστηριότητες θα επιλεγούν ανάλογα με το συνολικό αριθμό παιδιών και την ηλικία αυτών.

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμος  πλούσιος μπουφές με χυμούς, αναψυκτικά, καφέδες (όλα τα είδη) και σνακ, ενώ με την ολοκλήρωση της Ημερίδας θα ακολουθήσει μεσημεριανό Γεύμα. Στα παιδιά θα δοθεί τοστ (τυρί και γαλοπούλα), φρούτο και ατομικός χυμός στο ενδιάμεσο των δραστηριοτήτων.  
  • Το   ΓΕΥΜΑ περιλαμβάνει: φρέσκο σουβλάκι κοτόπουλο, φρέσκα φιλετάκια κοτόπουλο, φρέσκο σουβλάκι χοιρινό, φρέσκα φιλετάκια χοιρινό, φρέσκια μπιφτέκια μοσχάρι, πίτες στα κάρβουνα, ζυμαρικά πένες καρμπονάρα, πατάτες φούρνου, σαλάτα χωριάτικη, σαλάτα ρόκα παρμεζάνα, φρούτα, χυμούς, αναψυκτικά, μπύρες φιάλη 500 ml, κρασί βιολογικό εμφιαλωμένο παραγωγής του  Paradise  Park.
 

Η  συμμετοχή για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου είναι ΔΩΡΕΑΝ (άτομα με Διαβήτη που έχουν πραγματοποιήσει ήδη εγγραφή) και 7€/άτομο για κάθε μέλος της οικογένειας του. Η συμμετοχή για τα μη μέλη του συλλόγου ανέρχεται στα 14€/ άτομο. Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία για την κράτηση θέσεων καθώς και η αποπληρωμή του αντιτίμου σε έναν από τους λογαριασμούς του συλλόγου.

Εθνική Τράπεζα  : 694/480009-55 (IBAN): GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955

Alpha Bank: 132 002101 127620 (IBAN): GR97 0140 1320 1320 0210 1127 620

Eurobank: 0026.0063.44.0100.486238 (IBAN): GR8502600630000440100486238

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο του συλλόγου 210-7796660 Δευτ-Τετ. 5μμ-9μμ & Τρ.-Πεμπ.-Παρ. 10πμ-2μμ)  έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2018.

 

 

Το  Β’ μέρος της Ημερίδας με θέμα  «Εκπαίδευση των Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1» θα πραγματοποιηθεί την περίοδο τέλη Οκτώβρη-αρχές Ιανουαρίου 2019 και περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα (θεωρητικό και πρακτικό) επιμόρφωσης και εκπαίδευσης για τους σχολικούς νοσηλευτές που θα διοριστούν Πανελλαδικά το προσεχές διάστημα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αναλάβουν τη φροντίδα των μαθητών με Διαβήτη τύπου 1. 

Δείτε εδώ τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

 

Ευχαριστούμε για την έμπρακτη στήριξη τους κάτωθι χορηγούς: 

   

 

         

Μοιραστείτε το: