«Ζω τη ζωή» - Στηρίζουμε την έρευνα για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

«Ζω τη ζωή» - Στηρίζουμε την έρευνα για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

 

Τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε η έναρξη κυκλοφορίας του τραγουδιού «ΖΩ ΤΗ ΖΩΗ», σε Συνέντευξη Τύπου της Π.Ε.Α.Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο, όπου παρευρέθηκαν και έκαναν δηλώσεις η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ.Σοφία Μανέα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ και ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες κ. Γιώργος Θεοφάνους, κ. Μελίνα Ασλανίδου και κ. Θάνος Παπανικολάου, εκπρόσωποι της δισκογραφικής εταιρείας Panik Records καθώς και η Κ. Γκαγκάκη και Κ. Καλαμπόκας, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων

Στη Συνέντευξη, όπου ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι και προβλήθηκε το video clip, ανακοινώθηκε ο σημαντικός σκοπός της καμπάνιας «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι», που είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων για τη χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος με αντικείμενο το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε παιδιά και εφήβους.

Η προκήρυξη έχει ήδη αποσταλεί από την Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε σχετικούς φορείς και σε ερευνητικά κέντρα για την κατάθεση σχετικών προτάσεων από ερευνητές για τους τομείς: διάγνωση, πρόληψη, φαρμακολογία (νέες τεχνικές ινσουλινοθεραπείας), γενετική, επιδημιολογία, θεραπευτική αντιμετώπιση, επιπλοκές (πρόληψη, μηχανισμοί, επιδημιολογικά δεδομένα).

Όραμα όλων μας είναι το τραγούδι αυτό να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βελτίωση της ζωής του ατόμου με Διαβήτη τύπου 1.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη, καθώς στη χώρα μας η έρευνα για το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 υστερεί, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα αξιόλογων ερευνητών που ασχολούνται με το ΣΔτ1.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. επιθυμεί να ενισχύσει την έρευνα για τη νόσο, που στόχο έχει να συμβάλει στην αποτροπή εμφάνισή της και στη βελτίωση της ζωής των πασχόντων.

 

Συμβάλλετε κι εσείς στο σκοπό μας  ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ  και:

  • Δείτε το video clip
  • Ακούστε το τραγούδι όσες περισσότερες φορές μπορείτε, καθώς όλα τα έσοδα από την ακρόαση του τραγουδιού θα δοθούν από την Panik Records στην Π.Ε.Α.Ν.Δ.
  • Σκανάρετε το QR code του τραγουδιού
  • Κάντε μια δωρεά (από 1 ευρώ).

 

Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο Facebook και τα social media, για να διαδώσετε το μήνυμα και να στηρίξουν κι αυτοί το σημαντικό αυτό σκοπό. Ας ενωθούμε όλοι μαζί για να νικήσουμε το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1!

Μοιραστείτε το: