Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015

Τριήμερο Πρωτομαγιάς στην Ορεινή Ναυπακτία

Τι είναι καλύτερο από διακοπές στη φύση με καλή παρέα; Τίποτα! Γι' αυτό κι εμείς εκμεταλλευτήκαμε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς για να βρεθούμε στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας με 70 περίπου φίλους της ΠΕΑΝΔ και να ξεφύγουμε από την τρέλα της Αθήνας. Η κίνηση που συναντήσαμε κατά την έξοδο από την πόλη δεν μας πτόησε καθόλου αλλά αντίθετα μας έκανε να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο. Και στο τέλος η τοποθεσία του ξενοδοχείου και η γραφική θέα μας αποζημίωσαν με το παραπάνω για όση κούραση νιώθαμε. Ήταν σαν να μεταφερθήκαμε σε μια άλλη εποχή, μακριά από προβλήματα και άγχη αλλά πολύ κοντά σε έναν πιο παραδοσιακό τρόπο ζωής που μας λείπει.

Το απόγευμα της Παρασκευής κύλησε ήρεμα με βόλτες στη γύρω περιοχή, μια ομιλία για τη διατροφή και τα οφέλη της άσκησης και πολύ χορό για τα παιδιά από την δασκάλα χορού κ.Στέλλα Κυριακού που μας έκανε την τιμή να έρθει μαζί στην εκδρομή μας.

Η δεύτερη ημέρα άρχισε με μια σύντομη παρουσίαση από την εταιρεία Med trust, που ήταν και χορηγός της εκδρομής, μαθήματα μαγειρικής για τις μαμάδες που έμαθαν πώς να ανοίγουν παραδοσιακό φύλλο για πίτα και μπομπιρομποστάνι για τα παιδιά που έμαθαν πώς να φυτεύουν. Στη συνέχεια άρχισε η περιπέτεια, με όλη την παρέα να πηγαίνει για πεζοπορία μέσα στο καταπράσινο δάσος με προορισμό τον πανέμορφο καταρράκτη Τσούρνα και στη συνέχεια το χωριό της Άνω Χώρας για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα ακολούθησαν μαθήματα Pilates για μεγάλους και χορού για μικρούς, ενώ το βράδυ ήταν ώρα για πάρτυ και την παρουσίαση στους υπόλοιπους συμμετέχοντες ενός χορευτικού για μαζορέτες που ετοίμασε η δασκάλα χορού με κορίτσια διάφορων ηλικιών.

Η Κυριακή ήταν η τελευταία μας ημέρα, που ξεκίνησε με μια σύντομη πεζοπορία προς το κοντινό Καστανόδασος, ενώ κατά τη διαδρομή της επιστροφής, το μεσημέρι μας βρήκε για φαγητό και βόλτα στην παραλία της Ναυπάκτου. Το απόγευμα φτάσαμε πίσω στην Αθήνα με άδειες μπαταρίες από την κούραση αλλά αποσκευές γεμάτες καθαρό αέρα και μοναδικές στιγμές. Εις το επανιδείν!

Μοιραστείτε το:

Φωτογραφίες