Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022

Θερινή κατασκήνωση Π.Ε.Α.Ν.Δ. 2022 –Μια αξέχαστη εμπειρία!!

 

Συγκίνηση, ενθουσιασμός, χαρά, γέλιο, παιχνίδια, καινούργιες φιλίες, ατελείωτη διασκέδαση και ξεγνοιασιά, αλλά και εκπαίδευση, ασφάλεια, φροντίδα και απόκτηση νέων εμπειριών και πολύτιμων γνώσεων... αυτό το καλοκαίρι τα είχε όλα!

Μετά την περσινή ακύρωση του ετήσιου κατασκηνωτικού μας προγράμματος λόγω της πανδημίας, η ανυπομονησία με την οποία περιμέναμε όλοι αυτό το καλοκαίρι ήταν μεγάλη και η συγκίνηση και η χαρά μας που καταφέραμε να συναντηθούμε ξανά, να γνωρίσουμε νέους φίλους και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές μαζί ήταν τεράστια!

Στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ, που υλοποιήθηκε για 31η χρονιά το διάστημα 4 έως 18 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της πρότυπης ιδιωτικής κατασκήνωσης «he Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας συμμετείχαν συνολικά 75 παιδιά με διαβήτη ηλικίας από 6 έως 17 ετών, από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι 40 από τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο φετινό μας πρόγραμμα ήταν νεοδιαγνωσμένα και δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπειρία σε κατασκήνωση. Φυσικά, όπως συμβαίνει με όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα κατασκηνωτικά μας προγράμματα, οι νέοι μας φίλοι όταν επέστρεψαν στα σπίτια τους ήταν πλέον «δάσκαλοι» στη διαχείριση του διαβήτη!

Τα παιδιά έμειναν στην κατασκήνωση από 7 έως 15 ημέρες, απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αποκτώντας νέους φίλους, καινούργιες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις, αλλά και μαθαίνοντας παράλληλα να κάνουν σωστές διατροφικές επιλογές και να διαχειρίζονται τέλεια το διαβήτη τους. Η κοινωνικοποίηση, η αυτονομία στη διαχείριση του διαβήτη και η αυτοπεποίθηση που αποκτούν τα παιδιά στα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΕΑΝΔ αποτελούν εξάλλου αξίες ανεκτίμητες και παρακαταθήκη για όλη τους τη ζωή.

Τα παιδιά με διαβήτη απόλαυσαν τις χαρές και τα οφέλη της κατασκήνωσης συμμετέχοντας -όπως πάντα- ισάξια και αρμονικά σε όλο το πρόγραμμα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον με καθημερινή 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα και καθοδήγηση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Φέτος ήταν ωστόσο μια ιδιαίτερη χρονιά και για έναν ακόμη λόγο: τη συνεργασία της ΠΕΑΝΔ με το Διαβητολογικό Κέντρο της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», υπο την επιστημονική εποπτεία της Δ/ντριας κ. Χριστίνας Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτριας Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, το οποίο διασφάλισε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν στο κατασκηνωτικό μας πρόγραμμα ήταν απόλυτα ασφαλή και λάμβαναν τη βέλτιστη φροντίδα. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, και το έμπειρο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, της καταξιωμένης Διαβητολογικής Μονάδας της, που ανέλαβε τόσο την εκπαίδευση και καθοδήγηση του νοσηλευτικού προσωπικού που συμμετείχε στη κατασκήνωση, όσο και τη συνεχή παρακολούθηση των παιδιών και την κάλυψη των ιατρικών αναγκών τους κατά την κατασκηνωτική περίοδο με 2 εξαιρετικά έμπειρους στη διαχείριση του ΣΔτ1 παιδιάτρους της Μονάδας τους ιατρούς κ.Ιωάννη-Ανάργυρο Βασιλάκη και κ.Ιωάννα Φαράκλα καθώς και την παιδίατρο κ.Ελένη Αγγελοπούλου.

Ευχαριστούμε θερμά τη φαρμακευτική εταιρεία Ascensia Diabetes Care για την υποστήριξη και την προσφορά της, η οποία χρηματοδότησε τόσο τη διαμονή 10 παιδιών στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα όσο και τη διάθεση αναλωσίμων υλικών διαβήτη και αναμνηστικών δώρων σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Επιπλέον παρείχε σε 10 τυχερούς από μια δωροεπιταγή αξίας έως 100€, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Contour Next Win.

 

 

Και τώρα; Πίσω στις σχολικές μας υποχρεώσεις, με ένα πλατύ χαμόγελο να μας φωτίζει το πρόσωπο κάθε φορά που αναπολούμε τις όμορφες στιγμές που περάσαμε παρέα και με το νου μας να ταξιδεύει στο επόμενο καλοκαίρι που θα είμαστε και πάλι μαζί!

Μοιραστείτε το: