Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση με το Δ/ντη Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας


Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Κασσιανό προκειμένου να συζητηθούν οι ελλείψεις των σχολικών νοσηλευτών που δημιουργήθηκαν σε σχολεία που φοιτούν μαθητές με Διαβήτη.


Στη συνάντηση παρευρέθησαν η πρόεδρος της "ΠΕΑΝΔ" κα Μανέα,  εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κος Κασσιανός και ο πατέρας του 7χρονου μέλους της "ΠΕΑΝΔ", παιδί της Β/ δημοτικού στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, του οποίου δεν εγκρίθηκε το αίτημα για σχολικό νοσηλευτή όπως και άλλων περιστατικών που έχουν φτάσει ήδη στο γραφείο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η πρόεδρος της "ΠΕΑΝΔ" στάθηκε απέναντι στο Διευθυντή θέτοντάς του εύλογα ερωτήματα σχετικά με το θέμα, τα οποία παραμένουν άλυτα από την έναρξη ισχύος της εγκυκλίου, παρά τις εισηγήσεις και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς του συλλόγου εδώ και δύο χρόνια. Παράλληλα τον ενημέρωσε αναλυτικά για την αναγκαιότητα ύπαρξης σχολικού νοσηλευτή σε μαθητές με Διαβήτη μικρής ηλικίας και προτεραιοποίησης των περιστατικών που χρήζουν άμεσης φροντίδας όπως επίσης και την ανάγκη για εξειδικευμένη εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού που διορίζεται σε παιδιά με διαβήτη.

Όπως φαίνεται οι κινητοποιήσεις και πιέσεις των δύο συλλόγων απέφεραν καρπούς καθώς το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα περί της πλήρης κάλυψης όλων των αιτήσεων που δεν ικανοποιήθηκαν με 257 επιπλέον πιστώσεις.

 

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

 

 

 

Μοιραστείτε το: