Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016

Στήριξη των Προσφύγων


Αγαπητά μέλη, φίλοι και συνεργάτες της ΠΕΑΝΔ

Το Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΕΑΝΔ» εν όψη της προσφυγικής κρίσης προχώρησε σήμερα 8 Μαρτίου 2016 σε δωρεά μεγάλης ποσότητας ινσουλινών καθώς και αναλώσιμων υλικών για το διαβήτη στους Γιατρούς του Κόσμου

Η ποσότητα που προσφέρθηκε αντιστοιχεί σε 300 τεμάχια ινσουλινών και 120 τεμάχια ταινιών σακχάρου μέτρησης με την αντίστοιχη ποσότητα σκαρφιστήρων.

Με τη συγκεκριμένη ενέργεια ελπίζουμε να ανακουφίσουμε κατά ένα μέρος την ανάγκη σε φαρμακευτική κάλυψη των προσφύγων που πάσχουν από διαβήτη και να στηρίξουμε το σημαντικό έργο των «Γιατρών του Κόσμου». Τα ανοιχτά πολυïατρία τους στην Αθήνα, το Πέραμα και στην Θεσσαλονίκη προσφέρουν πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς και υπηρεσίες κοινωνικού φαρμακείου. Εξίσου σημαντικά είναι τα επιπρόσθετα προγράμματα στήριξης που λειτουργούν για αστέγους, ηλικιωμένων ατόμων, των πληθυσμών των προσφύγων και της μειονότητας των Ρομά.

 

Όπως μας εξέφρασαν οι συνεργάτες των Γιατρών του Κόσμου που παρέλαβαν την ποσότητα: «δράσεις ευαισθησίας σαν αυτή, δίνουν τα μέσα και το κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, ενώ συγχρόνως αναδεικνύουν την αφύπνιση μας απέναντι στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας». 

Με εκτίμηση,


Η Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Σοφία Μανέα


Μοιραστείτε το: