Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σχολικών Νοσηλευτών

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα κατάρτισης και επιμόρφωσης σχολικών νοσηλευτών για το ΣΔΤ1 που διοργάνωσε η ΠΕΑΝΔ σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το πρόγραμμα αφορούσε σχολικούς νοσηλευτές απο όλη την Ελλάδα και ήταν συνολικής διάρκειας 66 ωρών, εκ των οποίων οι 30 ώρες ηταν θεωρία ενώ οι υπόλοιπες 36 ώρες ηταν κλινικά φροντιστήρια πρακτικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η εξαίρετη ομάδα ομιλητών (παιδο-διαβητολόγοι, ενδοκρινολόγοι, διαιτολόγοι, νοσηλευτές, ψυχολόγοι) κάλυψε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος αναφορικά με τη διαχείριση του Διαβήτη, τη ρύθμιση και την καθημερινότητα ενός παιδιού με διαβήτη στο σχολείο. 

Οι 143 συμμετέχοντες, έλαβαν εξειδικευμένη επιμόρφωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, γεγονός που αποτυπώθηκε μέσω των αξιολογήσεων που τακτικά συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη σημασία και συζητήθηκαν με τους ειδικούς, προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τόσο με τον ίδιο το μαθητή όσο και με το οικογενειακό του περιβάλλον, τους διδάσκοντες και τους συμμαθητές του μαθητή με Διαβήτη. 


Το πρόγραμμα έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη και χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου απο το σύλλογό της ΠΕΑΝΔ


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές και το νοσηλευτικό προσωπικό, που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, την κ.Βασιλική Μάτζιου καθηγήτρια Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ (συντονίστρια του προγράμματος), την κ.Νίκολη Μητώση εξειδικευμένη Νοσηλεύτρια στο ΣΔ και τις φαρμακευτικές εταιρείες Ascensia, Menarini, Roche, Abbott, Lillyκαι Medtronic για τη χορήγηση των αναλωσίμων υλικών και εντύπων που χρησιμοποιήθηκαν στην πρακτική εκπαίδευση. Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ.Γιώργο Στασινό και το Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ.Παντελή Ξυριδάκη με τα Δ.Σ., για τη διάθεση αιθουσών προκειμένου να υλοποιήθηκε το πρόγραμμα. 


Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι απο το αμείωτο ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων, τα οποία λάβαμε στη λήξη του προγράμματος και δεσμευόμαστε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για επόμενο κύκλο κατάρτισης και επιμόρφωσης νοσηλευτών στο ΣΔΤ1. Σε αυτή μας την προσπάθειά, αναμένουμε να έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο τους διορισμένους σχολικούς Νοσηλευτές και ευελπιστούμε να βρούμε συμπαραστάτη το Υπουργείο Παιδείας που συμμερίζεται και αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες.

Μοιραστείτε το: