Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Κατασκηνωτικές εμπειρίες-2017!!


Είκοσι δύο αξέχαστες ημέρες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού γεμάτες με χαρά, παιδικά χαμόγελα, διασκέδαση, ενθουσιασμό, νέες και παλιές φιλίες και μεταξύ άλλων εκπαίδευση πάνω στη ρύθμιση του Διαβήτη χάραξαν με επιτυχία τον κύκλο της φετινής κατασκήνωσης της “ΠΕΑΝΔ”, που πραγματοποιήθηκε για 27η συνεχή χρονιά για παιδιά με Νεανικό Διαβήτη από όλη τη χώρα. Η κατασκήνωση “ Sports Village Athitaki” στο Γραμματικό Αττικής στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για 3η χρονιά, φιλοξένησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της κατά το διάστημα 10 Ιουλίου με 1 Αυγούστου τα 67 παιδιά του συλλόγου, ηλικίας 6 έως 16 ετών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμά μας.

Εκεί τα παιδιά, αρκετά ερχόμενα για πρώτη φορά, αθλήθηκαν, έλαβαν μέρος σε πρωταθλήματα και διαφόρων ειδών καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και πάνω απ’ όλα με την 24η φροντίδα και συμβολή του ιατρικού προσωπικού και των έμπειρων ομαδαρχών τους, πήραν σημαντικά μαθήματα για το Διαβήτη τους μέσα στην καθημερινότητα. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της διανομής τους, παρακολούθησαν τρείς διαλέξεις-μαθήματα από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με τη διατροφή, την άθληση και τη σημασία της σωστής ρύθμισης του Διαβήτη. Είναι γεγονός ότι ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της κατασκήνωσης στο θέμα του Διαβήτη, εξοπλίζει τα παιδιά με τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές, για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, έτσι ώστε σταδιακά να αναλάβουν την ορθή διαχείριση του Διαβήτη τους.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους αξιότιμους ιατρούς και συνεργάτες του συλλόγου κ. Χρήστο Μπαρτσόκα, κ. Ανδριανή Βαζαίου, κ. Δημήτρη Δελλή, κ. Αμπάς Καντρέ, κ. Ιωάννη Βασιλάκη, κ. Θωμάκο Πέτρο, κ. Μάνο Δημονίτσα, κ. Χάρη Μυλωνά, κ. Νίκο Κεφαλά, τη διαιτολόγο κ. Μελίνα Καριπίδου, την ψυχολόγο κ. Κατερίνα Δούκα, τις νοσηλεύτριες κ. Εύα Κωσταντάκη και κ. Νικόλ Μητώση και τους εκπροσώπους των εταιρειών Abbott, Medtronic και Roche που ανέλαβαν την πολύωρη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων των υποψήφιων ιατρών και νοσηλευτών.

Ευχαριστούμε πολύ τον ιατρό κ. Παναγιώτη Κρέπη και τους νοσηλευτές κ. Χριστίνα Κακάλη, κ. Νίκο Πολίτη και κ. Μαρίνα Σίμου, οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσα από τη διαδικασία των εκπαιδεύσεων και ανέλαβαν την 24ωρη ιατρική φροντίδα των παιδιών κατά τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομαδάρχες κ. Βασίλη Γερό, κ. Αιμιλία Δραμεσιώτη, κ. Μελίνα Κανακάρη, κ. Αγάπη Κουρπά, κ. Βαρθολομαίο Παπαδοκωνσταντάκη και από το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΕΑΝΔ» στην Πρόεδρο κ. Σοφία Μανέα και την κ. Δήμητρα Αναστασοπούλου για την βοήθειά τους στην εύρυθμη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επιπροσθέτως ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Ascensia ως μέγα χορηγό της φετινής διοργάνωσης και τις εταιρείες Lilly, Abbott, Roche και Medtrust για την προσφορά αναλώσιμου υλικού και προϊόντων Διαβήτη.

Εν κατακλείδι, ευχαριστούμε όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο έργο και τη σταθερή υποστήριξη στις δράσεις του συλλόγου και ανανεώνουμε το κατασκηνωτικό ραντεβού μας για το 2018!

Μοιραστείτε το:

Φωτογραφίες