Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015

Κατασκηνωτικές εμπειρίες 2015!!


Για 25η συνεχόμενη χρονιά η «ΠΕΑΝΔ» ακολούθησε την πιο επιτυχημένη συνταγή για ένα αξέχαστο καλοκαίρι. Την κατασκήνωση παιδιών με Νεανικό Διαβήτη, που μικροί και μεγάλοι αγαπούν και περιμένουν με ανυπομονησία. Προορισμός για την φετινή μας περιπέτεια από τις 10 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου 2015, ήταν η ιδιωτική πρότυπη κατασκήνωση “Sports Village Athitaki” στο Γραμματικό Αττικής, στης οποίας τις σύγχρονες εγκαταστάσεις παίξαμε, γυμναστήκαμε, διασκεδάσαμε και ξεφύγαμε από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης. Με την πολύτιμη βοήθεια και συνεχή μέριμνα των νοσηλευτών και ομαδαρχών που στελέχωσαν τη φετινή διοργάνωση, το υγιεινό και ισορροπημένο μενού διατροφής και το γεμάτο δραστηριότητες πρόγραμμα, τα 82 παιδιά με Νεανικό Διαβήτη που συμμετείχαν, ηλικίας 6 έως 16 ετών, πέρασαν στιγμές ξεγνοιασιάς, εκπαιδεύτηκαν και εξοικειώθηκαν με τον διαβήτη, βρήκαν παλιούς και νέους φίλους φτιάχνοντας μια μεγάλη παρέα και για μια ακόμη φορά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

 

Η φετινή κατασκήνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή των αξιόλογων γιατρών και συνεργατών του συλλόγου, οι οποίοι ανέλαβαν την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των υποψήφιων νοσηλευτών στο θέμα του διαβήτη. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως λοιπόν τους παιδο-διαβητολόγους κ. Χρήστο Μπαρτσόκα, κ. Ανδριανή Βαζαίου, κ. Δημ. Παπαδημητρίου, κ. Νίκο Κεφαλά, κ. Αμπάς Καντρέ, τη διαιτολόγο κ. Μελίνα Καριπίδου, τις ψυχολόγους κ. Ελίνα Γκίκα και Κατερίνα Δούκα, τις νοσηλεύτριες κ. Ιωάννα Θυμέλη, κ. Εύα Κωνσταντάκη και κ. Νικόλ Μητώση και τον ειδικευόμενο γιατρό κ. Μάνο Δημονίτσα. Επιπλέον οι υποψήφιοι πέρασαν και από εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στις αντλίες ινσουλίνης των εταιριών Medtronic και Roche.

 

Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά τους νοσηλευτές που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση καθώς και όλους αυτούς που συμμετείχαν στην υποχρεωτική εκπαίδευση επιμόρφωσης διάρκειας ενάμιση μήνα.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΠΕΑΝΔ», Μαρία Συκιώτου, Δήμητρα Αναστασοπούλου, Αλεξάνδρα Τσιγκρή και κυρίως στην πρόεδρο Σοφία Μανέα που στήριξαν εθελοντικά με την εμπειρία τους και την ενεργό συμμετοχή τους την φετινή διοργάνωση.

 

Ειδικές ευχαριστίες αξίζουν επίσης στις εταιρίες που στήριξαν οικονομικά και προϊοντικά το θεσμό μας. Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ηταν η εταιρεία « Bayer Hellas» που ενίσχυσε το πρόγραμμα οικονομικά αλλά και με δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης η εταιρεία «Medtrust», η οποία χρηματοδότησε μερικώς τη συμμετοχή τριών παιδιών και επιπροσθέτως στις εταιρίες Roche, Menarini, Abbott, Παπαδοπούλου και Λακωνία για τα προϊόντα που μας χορήγησαν μέσω των οποίων καλύφθηκαν ουσιαστικές ανάγκες της δράσης.

 

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς μικρούς και μεγάλους για την εμπιστοσύνη και στήριξη που δείχνετε κάθε χρόνο στον παραδοσιακό πλέον θεσμό της κατασκήνωσης όπως και σε κάθε άλλη δραστηριότητα του συλλόγου. Εις στο επανιδείν!

Μοιραστείτε το: