Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η Επιστημονική Ημερίδα που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους

Το πρωινό της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017 η "ΠΕΑΝΔ" πραγματοποίησε την Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Νεανικός Διαβήτης - Μεγαλώνουμε μαζί» στο βιωματικό πάρκο “ Paradise Park” στη Μεταμόρφωση Αττικής. Περισσότεροι από 110 γονείς και 80 παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες καθώς κατά τη διάρκεια της ημερίδας που παρακολουθούσαν οι γονείς, τα παιδιά απασχολήθηκαν σε βιωματικές και αθλητικές δραστηριότητες του πάρκου.

Η θεματολογία της ημερίδας αφορούσε γονείς παιδιών με διαβήτη, εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές και είχε σκοπό την ενημέρωση, τους τρόπους διαχείρισης του διαβήτη κατά τη διάρκεια του σχολείου αλλά και την αντιμετώπιση της πολιτείας στο θέμα των σχολικών νοσηλευτών.

Παράλληλα, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών του πάρκου και εκπαιδευμένων νοσηλευτών και ιατρών χωρίστηκαν σε ομάδες και ακολούθησαν ένα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις του πάρκου, όπου μεταξύ άλλων περιείχε ποδόσφαιρο, χορό, ξενάγηση στη φάρμα, survivor, αναρρίχηση, τοξοβολία και τραμπολίνο.

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές της ημερίδας κα Σοφία Μανέα, κο Χρήστο Μπαρτσόκα, κο Νίκο Κεφαλά, κο Πέτρο Θωμάκο, κα Νικόλ Μητώση, κα Μελίνα Καριπίδου, κα Ευαγγελία Δούκα για τη συμμετοχή τους και τις εταιρίες Ascensia, Novo Nordisk, Menarini, Abbott και Lilly για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Μοιραστείτε το: