Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020

Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια κατασκήνωσης ΠΕΑΝΔ!!!

 

1991 – 2020… Κανείς δεν περίμενε ότι το φετινό καλοκαίρι, ορόσημο για την ιστορία της κατασκήνωσης της ΠΕΑΝΔ θα ήταν τόσο διαφορετικό… Ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τα άλλα, μέσα σε μια νέα πραγματικότητα με μέτρα ασφαλείας ενάντια στον COVID-19.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα είναι όπως παλαιά, ήρθε το αισιόδοξο μήνυμα  από τους κορυφαίους παιδίατρους-διαβητολόγους, οι οποίοι παρότρυναν τα παιδιά με διαβήτη να συμμετάσχουν τόσο στο σχολείο όσο και σε καλοκαιρινές δραστηριότητες  δίνοντας έτσι και το πράσινο φως στην ΠΕΑΝΔ να πραγματοποιήσει την 30η κατασκήνωση της και μάλιστα τη μοναδική κατασκήνωση για παιδιά με διαβήτη στην Ελλάδα που υλοποιήθηκε το τρέχον καλοκαίρι.

Μέσα στο νέο πλαίσιο με αυξημένα μέτρα προστασίας, 54 παιδιά με διαβήτη ηλικίας 6 έως 16 ετών, εμπιστεύτηκαν τους γιατρούς τους και πήραν μέρος στα δύο κατασκηνωτικά groups της ΠΕΑΝΔ, που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι έγινε για τα παιδιά μοναδικό και αποτυπώθηκε στο πρόσωπό τους με τεράστια χαμόγελα αισιοδοξίας και ικανοποίησης από τις πρώτες κιόλας μέρες. Επωφελούμενα τα μέτρα προστασίας που τηρήθηκαν στην υψηλών προδιαγραφών κατασκήνωση “The Ranch” στο Σοφικό Κορινθίας, όπου και διενεργήθηκε το πρόγραμμα, τα 54 παιδιά είχαν μια άνετη διαμονή στα σπιτάκια, χαλαρό πρόγραμμα δραστηριοτήτων χωρίς συνωστισμό και καθυστερήσεις, με περισσότερο χρόνο να γνωρίσουν νέα αθλήματα και να αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες. Επιπλέον εκτός της 24ωρης νοσηλευτικής φροντίδας που υπάρχει στις ομάδες μας από το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πραγματοποιήθηκαν και 3 ομαδικές βιωματικές εκπαιδεύσεις ανά group, εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν το διαβήτη και η μία παθήσεις μυοσκελετικού συστήματος με παράλληλο έλεγχο για σκολίωση, κύφωση και άλλα σε όλα τα παιδιά.

 

Το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε αυτό καθοριστικός παράγοντας ηταν το εξειδικευμένο προσωπικό: οι νοσηλεύτριες κα. Σέγκλια, κα Λίνο, κα Παπαγιαννακοπούλου, η γιατρός κα Δραμεσιώτη, οι εκπαιδευτές κα Αναστασοπούλου, κο Μάντζο, κα Μαντζώρου, κα Κανακάρη, κα Σκεντεράη και η πρόεδρο της ΠΕΑΝΔ κα Μανέα που παρά την εγκυμοσύνη της, ηταν εκεί καθ’ ολη τη διάρκεια των 2 προγραμμάτων μεριμνώντας για κάθε λεπτομέρεια. 

 

Ευχαριστούμε θερμά τη φαρμακευτική εταιρεία Ascensia για την υποστήριξη και την προσφορά της, η οποία χρηματοδότησε τόσο τη διαμονή 10 παιδιών στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα όσο και τη διάθεση αναλωσίμων υλικών διαβήτη και αναμνηστικών δώρων σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Επιπλέον παρείχε σε 10 τυχερούς από μια δωροεπιταγή αξίας 100€, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Contour Next Win.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους παιδο-διαβητολόγους και τους γονείς παιδιών με διαβήτη από όλη την Ελλάδα, που μας εμπιστεύθηκαν σε μια δύσκολη για τα χρονικά περίοδο, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά τους να τονωθούν ψυχολογικά και να βιώσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές παρέα με φίλους που έχουν διαβήτη.

Μοιραστείτε το: