Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Επετειακή Εκδήλωση της ΠΕΑΝΔ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από μέλη της ΠΕΑΝΔ, ιατρούς, νοσηλευτές, εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών και συνεργάτες, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό κέντρο του Ιατρικού Αθηνών η επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 33ων χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου της «ΠΕΑΝΔ» που συνέπεσαν με τα 100 τεύχη του περιοδικού της Νεανικός Διαβήτης-ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ.

Η βραδιά ηταν αρκετά φορτισμένη με προεξέχουσα τη συγκίνηση που ένιωσαν όλοι οι συμμετέχοντες αρχής γενομένης της πρόεδρου της «ΠΕΑΝΔ» κ. Μανέα που προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της κατά την έναρξη της ομιλία της. Τα συναισθήματα πλούσια όπως και οι θετικές σκέψεις και εικόνες για όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν και άφησαν καλά χαραγμένα τα θετικά τους σημάδια. Η πλούσια και πολύτιμη προσφορά του συλλόγου τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο αλλά και οι αναμνήσεις από τις πρώτες σημαντικές δράσεις δεν μπορούν παρά να μείνουν ανεξίτηλες στις μνήμες όλων των μελών που πέρασαν από αυτές. Δεκάδες προγράμματα, σεμινάρια, εκπαιδεύσεις προσωπικού, εκδηλώσεις και πολλά άλλα δρώμενα, πλαισιώνουν το τεράστιο έργο της «ΠΕΑΝΔ» τα 33 αυτά χρόνια. Ο επιστημονικός κόσμος και η Κοινωνία, επιβράβευσαν το δημιουργικό έργο του συλλόγου και επιβεβαιώθηκε η σπουδαιότητα για τη συνέχιση αυτού απο προσωπικότητες με υπερβατικό το ανθρωπιστικό στοιχείο. 

Η πρόεδρος εστιάστηκε στον ενθουσιασμό, την ψυχική δύναμη και το μεράκι, 3 σημαντικά στοιχεία που πλαισιώνουν όλα αυτά τα χρόνια τον κύριο σκοπό του συλλόγου που δεν είναι άλλος από την υψηλή φροντίδα για τα παιδιά με Διαβήτη. Ο σύλλογος είναι μια στενά δεμένη οικογένεια, με έντονα χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται σε κάθε δράση. Ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής της «ΠΕΑΝΔ», κ. Χρήστος Μπαρτσόκας έκανε αναδρομή στα πρώτα χρόνια του συλλόγου αναφερόμενος στην ανάγκη της ίδρυσής του το 1983 και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στο έργο τους. Αξιοσημείωτη ήταν και η ομιλία του Καθηγητή Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Φώτη Παυλάτου, ο οποίος παρά την προχωρημένη ηλικία του, μας τίμησε με την παρουσία του και με τον γλαφυρό του λόγο μας ταξίδεψε μέσα από τα ποιήματά του. Τη νεότερη γενιά των διαβητολόγων εκπροσώπησε ο κ. Κεφαλάς και ο κ. Βασιλάκης που επισήμαναν τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της ιατρικής στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαβήτη. Το κομμάτι των ομιλιών συμπλήρωσαν ο ιατρός κ. Ηλ. Μυγδάλης , η νοσηλεύτρια κ. Χρ. Νταφογιάννη,ο κ. Δρούλιας, ο κ. Λιούλιας καθώς και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Novo Nordisk κ. Ολ. Παπαδημητρίου.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η προβολή του επετειακού βίντεο, το οποίο μας ξενάγησε στην ιστορία του συλλόγου αναδεικνύοντας το πολύπλευρο έργο που έχει υλοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια με επίκεντρο το παιδί με Νεανικό Διαβήτη. Ένα έργο που παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων 10 ετών, σημειώνει συνεχώς ανοδική πορεία, ανακουφίζοντας ολοένα και περισσότερες οικογένειες με Νεανικό Διαβήτη. Η κ. Μανέα κλείνοντας την ομιλία της, τόνισε πως όσα χρόνια ακόμη και αν χρειαστεί να περάσουν μέχρι να βρεθεί η οριστική ίαση του διαβήτη, ο σύλλογος της «ΠΕΑΝΔ» θα παραμένει δυνατός, ενωμένος και ουσιαστικά ενεργός διαμορφώνοντας ποιότητα ζωής για τα παιδιά με Διαβήτη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την υπέροχη παιδική χορωδία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Τα παιδιά-μέλη της «ΠΕΑΝΔ» υπό την καθοδήγηση των μουσικών κ. Δ. Σιδηρόπουλου και κ. Δ. Μανέα τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση, τραγουδώντας χριστουγεννιάτικά τραγούδια. Η αισιοδοξία και η δύναμή τους, ηταν το ωραιότερο δώρο για όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.


 

Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους στήριξαν οικονομικά, υλικά και κυρίως ηθικά την "ΠΕΑΝΔ" όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να φέρει εις πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο.


Τριάντα τρία χρόνια ΠΕΑΝΔ… και συνεχίζουμε!
Μοιραστείτε το: