Για την υποστήριξη της
Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο session από τον Χρήστο Βέργαδο
Μία ξεχωριστή συνεργασία πήρε «σάρκα και οστά» ανάμεσα στη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και την Πανελλήνια Ένωση Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) μέσα από την επίσημη έναρξη του ξεχωριστού project «Μαγειρέματα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής Γαστρονομίας και Τουρισμού στην Αθήνα, με τον αγαπημένο Chef Patissier και καθηγητή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Χρήστο Βέργαδο.
Στο πρώτο κατά σειρά session διαδραστικών σεμιναρίων, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ο Χρήστος Βέργαδος καλωσόρισε τους επίδοξους Junior Chefs με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αλλά και τους γονείς τους και τους μύησε στον μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Το αποτέλεσμα: γλυκοί πειρασμοί και λιχουδιές, παράλληλα με χρήσιμα tips για τη διατροφική αξία των συστατικών με στόχο να μπορούν να αξιοποιηθούν στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα.
Οι μικροί μας φίλοι μπήκαν στην κουζίνα, φόρεσαν τις ποδιές τους και εκτέλεσαν τη συνταγή με την ακρίβεια ενός επαγγελματία. Χαρούμενες φωνές, πρόσωπαγελαστά και φωτεινά και 160 σοκολατένια μπισκότα που έγιναν ανάρπαστα!
Η Πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ, κ. Σοφία Μανέα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε θερμά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία. Μέσα στη χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στις κουζίνες και να ανακαλύψουμε τα μυστικά της γαστρονομίας δίπλα στους επαγγελματίες της Σχολής. Η ζωή μας είναι ομαλή, δε στερούμαστε και δε διαφέρουμε σε τίποτα από τον υπόλοιπο κόσμο, είναι χαρά μας να έχουμε συνοδοιπόρους μεγάλους Οργανισμούς όπως η ΑΚΜΗ στη διάδοση του μηνύματος αυτού».
Τα «Μαγειρέματα» θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020.