Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14/11/2017, ο σύλλογος της "ΠΕΑΝΔ" προέβη στις ακόλουθες δράσεις:

  1. Συμμετοχή του συλλόγου με 140 άτομα στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών που διεξήχθη στις 12/11/2017 στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης « Τρέχω να αλλάξω το Διαβήτη – Run to change Diabetes» της εταιρίας Novo Nordisk.Την προσπάθεια αυτή στήριξαν με την παρουσία τους η αθλητικογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η γυμνάστρια με εξειδίκευση στη yoga και παρουσιάστρια Σόφη Πασχάλη καθώς και ο υδατοσφαιριστής Κώστας Κοκκινάκης με συμμετοχή σε 2 Ολυμπιάδες, συμμετέχοντες και οι τρεις στο ριάλιτι σόου επιβίωσης Survivor 2017.

  2. Συνέντευξη της προέδρου κ.Σόφης Μανέα στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤopen στις 14/11/17

    Συνέντευξη ΕΡΤopen

  3. Αναφορά στην εκπομπή « The Mappes Show» του ραδιοφωνικού σταθμού Ρυθμός 9,49fm με επικεφαλή το Δημήτρη Ουγγαρέζο

    Απόσπασμα εκπομπής Mappes Show

  4. Ενημέρωση των μαθητών της Δ-Ε & ΣΤ τάξης, του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αθηνών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο ανθρώπινο σώμα γνωρίζοντας το διαβήτη, ενώ υλοποιήθηκε και διαδραστική εκπαίδευση των μαθητών με τη δημιουργία κολάζ για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

  5. Συμμετοχή της "ΠΕΑΝΔ" στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EURmove Challenge 2017 της International Diabetes Federation ( IDF), που είχε σαν στόχο στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την φυσική δραστηριότητα και τον Διαβήτη να μαζέψει 525.600 λεπτά χρόνου άσκησης μέχρι τις 14/11 Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη. Ο στόχος επετεύχθη με 10.079 ώρες συνολικού χρόνου άσκησης, εκ των οποίων τα 8.280 περίπου λεπτά συγκεντρώθηκαν απο τα μέλη της "ΠΕΑΝΔ" που έτρεξαν με την ομάδα # Run to change diabetes# στον Μαραθώνιο Αθηνών

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Novo Nordisk για τη συμμετοχή μας στο Μαραθώνιο, την εταιρεία Menarini για την προσφορά των gel γλυκόζης σε όλους τους συμμετέχοντες της ομάδας μας, τη νοσηλεύτρια κ. Μητώση για τη νοσηλευτική κάλυψη και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ενεργό παρουσία σας στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. 

Τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην άρτια υλοποίηση της διοργάνωσης.
Μοιραστείτε το: