Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021

4η Διαδικτυακή Ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. με θέμα: «ΣΔτ1: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας»

Η 4η επιστημονική e-Ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. με θέμα: «ΣΔτ1: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας» ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας σημαντικό αριθμό viewers από αρκετές χώρες. Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία της Ημερίδας είχε ως αποτέλεσμα την παρακολούθηση της εκδήλωσης ζωντανά στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 από 913 viewers από 3 χώρες του κόσμου.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας. Τα θετικά σας σχόλια και ο ενθουσιασμός με τον οποίο αγκαλιάζετε τις προσπάθειές μας για έγκυρη ενημέρωση αποτελούν για όλους μας την καλύτερη ανταμοιβή και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Η ενημέρωση αποτελεί άλλωστε το καλύτερο «όπλο» όλων μας προκειμένου να αντιμετωπίζουμε με όσο το δυνατόν ορθότερο τρόπο τις προκλήσεις της καθημερινότητας και η Π.Ε.Α.Ν.Δ. συνεχίζει τις άοκνες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, παραμένοντας πιστή στο όραμά της να βοηθάει με κάθε δυνατό τρόπο τα άτομα με ΣΔτ1. 

Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους τους έγκριτους επιστήμονες - ομιλητές, η συμμετοχή των οποίων συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχία της Ημερίδας, προσφέροντας στους ακροατές της Ημερίδας τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

 

Σημ.: Όσοι δεν μπορέσατε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες της διαδικτυακής ημερίδας την ημέρα διεξαγωγής της ή επιθυμείτε να ξαναδείτε κάποια ομιλία, μπορείτε να τις δείτε πατώντας παρακάτω τον τίτλο της κάθε ομιλίας που σας ενδιαφέρει.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

      Α΄ Μέρος   

•  17:00 – 17:15. Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κα. Σοφίας Μανέα, την Δρα. Αναστασία Μαυρογιαννάκη, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β’ Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΑ «ΝΙΜΤΣ», Πρόεδρος ΕΔΕ και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. συντονιστή της ημερίδας κ. Χ. Μπαρτσόκα, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ

•  17:15–17:30. "Οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη στους εφήβους" 

Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Α’ Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού

• 17:30–17:45. "Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφηβικοί πειρασμοί: Πώς επηρεάζουν και πώς επηρεάζονται από το Σακχαρώδη Διαβήτη, (αλκόολ, ναρκωτικά, κάπνισμα, σεξουαλική επαφή, tattoo/piercing, διατροφικές διαταραχές)"

Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

• 17:45–18:00. "Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Σχολικός Εκφοβισμός και η Αντιμετώπισή του"

Μάγια Π. Αλιβιζάτου, Ph.D. Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος

• 18:00–18:15. "Κίνδυνοι του διαδικτύου - Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής τους από παιδιά και γονείς"

Δρ. Γεώργιος Νάκος, Αστυνόμος Β’ [Υ.Γ.], Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

• 18:15–18:30. "Ο ρόλος του νοσηλευτή στην εκπαίδευση και την ασφάλεια του παιδιού με ΣΔτ1 στο σχολείο"

Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής , Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ

                

     Β΄ Μέρος  - Οι τεχνολογικές εξελίξεις των εταιρειών

• 18:45-19:00. "Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη"

Δημήτρης Kωνσταντακόπουλος, MBA, Product Manager Τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη της Abbott

• 19:00- 19:15. "Η νέα προσέγγιση στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 1: Pod Therapy & Omnipod DASH®"

Αγγελική Αναστασία Μανάρα, MBA, Brand Manager Τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη Hemoglobe Hellas

• 19:15- 19:30. "Η εμπειρία της Ναταλίας με την νέα MiniMedTM 780G στο σχολείο"

Ηρώ Γουνιτσιώτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.SC. Therapy Specialist, Medtronic DIABETES.SHOP

• 19:30- 19:45. Ο Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος, μας ετοιμάζει πρόχειρα μικρό - γεύματα για το σχολείο και ένα γλυκό χωρίς ενοχές από την κουζίνα του.

• 19:45- 20:00. Απαντήσεις σε ερωτήσεις & Κλείσιμο ημερίδας.

 

Για την υλοποίηση της 4ης διαδικτυακής ημερίδας της Π.Ε.Α.Ν.Δ. πολύτιμοι συμπαραστάτες ως υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Ascensia, Coffee Berry, Lilly και οι χορηγοί Abbott, Hemoglobe και Medtronic.

 

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για τη δυναμική συμμετοχή σας.

Μοιραστείτε το: