Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

3η Διαδικτυακή Ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.με θέμα: «ΣΔτ1 και Covid-19: με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον»

 

Η εμπιστοσύνη σας μας τιμά!

Οι 1.668 viewers από 14 χώρες του κόσμου παρακολούθησαν ζωντανά στις 3 Απριλίου 2021 την 3η Ημερίδα.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τα θετικά σας σχόλια και την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας να παρακολουθήσετε το Σάββατο 3 Απριλίου την 3η επιστημονική e-Ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. με θέμα: «ΣΔτ1 και Covid-19: με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που, παρά την αναπόφευκτη κόπωση όλων στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε μετά την παρακολούθηση πολυάριθμων webinars, τα οποία αποτελούν το μοναδικό τρόπο επικοινωνίας κατά το τελευταίο έτος με το κοινό, αλλά και το γεγονός ότι η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το ηλιόλουστο απόγευμα του Σαββάτου, πολλοί από εσάς επιλέξατε να μείνετε μέσα και να παρακολουθήσετε την Ημερίδα μας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους τους έγκριτους επιστήμονες - ομιλητές, που μας έκαναν την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκλησή μας και συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία της Ημερίδας, προσφέροντας σε όλους μας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για την ορθή διαχείριση των προκλήσεων της πανδημίας, προκειμένου να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία το παρόν και με αισιοδοξία το μέλλον.

Η αξιόλογη θεματολογία της Ημερίδας και η συμμετοχή των καταξιωμένων επιστημόνων - ομιλητών που μας τίμησαν με την  εμπιστοσύνη τους, είχαν ως αποτέλεσμα την παρακολούθηση της εκδήλωσης από σημαντικό, για τα σημερινά δεδομένα μετά από ένα χρόνο πανδημίας, αριθμό θεατών: Οι 1.668 viewers από 14 χώρες του κόσμου που παρακολούθησαν ζωντανά στις 3 Απριλίου 2021 την Ημερίδα, αποτελούν για εμάς κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε τις δράσεις για την ενημέρωση και στήριξη των ατόμων με ΣΔτ1.

 

Όσοι δεν μπορέσατε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες την ημέρα της ημερίδας, μπορείτε να τις δείτε πατώντας παρακάτω τον τίτλο της κάθε ομιλίας που σας ενδιαφέρει.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

      Α΄ Μέρος   

•  17:00 – 17:15. Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σ. Μανέα και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και συντονιστή της ημερίδας κ. Χ. Μπαρτσόκα, Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.

•  17:15–17:30. "COVID-19 & ΣΔτ1. Νεότερες εξελίξεις"

Μαρία Θεοδωρίδου, Ομ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

• 17:30–17:45. "Έξυπνες πένες- αντλίες ινσουλίνης"

Νίκος Κεφαλάς, Παιδίατρος-Ενδοκρινολόγος, Υπεύθυνος Παιδοδιαβητολογικού ιατρείου Παίδων “Μητέρα”

• 17:45–18:00. "Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 στους ενήλικες"

Γιώργος Δημητριάδης, Ομ Καθηγητής Παθολογίας & Μεταβολικών Παθήσεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

• 18:00–18:15. "Stress & Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1"

Γεώργιος Χρούσος, Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ . Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας Παιδιού & Ιατρικής ακριβείας και έδρα UNESCO εφηβικής υγείας και ιατρικής .

 Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.
                

     Β΄ Μέρος

• 18:30- 18:45. "Βλέποντας την ινσουλίνη από διπλό ρόλο/από τη ματιά του ειδικού και του ασθενούς"

Ιωάννης Τούρτας, Ειδικός Παθολόγος, Μετεκπαιδευθείς στη Διαβητολογία, Εξωτερικός Συνεργάτης του Διαβητολογικού Κέντρου Klinikum Schwabing Μονάχου.

Μέλος της Γερμανικής Διαβητολογικής Εταιρείας DDG

• 18:45-19:00. "Οδοντική υγεία στην Covid-19 εποχή"

Τίνα Ροϊνιώτη, Παιδοδοντίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Μετεκπαιδευθείσα στην Παιδοδοντία Πανεπιστημίου Leeds, Αγγλίας.

• 19:00- 19:15. "Διαδικτυακές προκλήσεις στην εποχή της πανδημίας COVID-19"

Δρ. Αιμιλία Δουκέλη, Τμηματάρχης Τμήματος Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής / Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

• 19:15- 19:30. "Εφαρμογές καλής ρύθμισης του ΣΔτ1 σύμφωνα με την διατροφή"

Μελίνα Σ. Καριπίδου, Διατροφολόγος, MSc, PhDc Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

• 19:30.           Απαντήσεις σε ερωτήσεις & Κλείσιμο ημερίδας.

 

Για την υλοποίηση της 3ης διαδικτυακής ημερίδας της Π.Ε.Α.Ν.Δ. πολύτιμοι συμπαραστάτες ως χορηγοί είναι οι εταιρείες Ascensia, Pharmaserve -Lilly, Medtronic και Novo Nordisk.

 

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για τη δυναμική συμμετοχή σας.

Μοιραστείτε το: