Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020

2η Διαδικτυακή Ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

 

6.281 ευχαριστώ από την καρδιά μας!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η διαδικτυακή ημερίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. με θέμα: «Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. δίπλα στα παιδιά με ΣΔτ1 & τις οικογένειές τους με ό,τι νεότερο στον ιατρικό και τεχνολογικό χώρο καθώς και τα δικαιώματα τους» το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

Με γνώμονα πως η πανδημία του Κορωνοϊού δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των ατόμων με ΣΔτ1, σχεδιάσαμε την διαδικτυακή ημερίδα με θέματα που απασχολούν τους πάσχοντες και τις οικογένειες τους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας παρακολουθήσατε, που στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, συνδεθήκατε και αυτή τη φορά ψηφιακά και παρακολουθήσατε την ημερίδα μας την οποία στελέχωσαν έγκριτοι επιστήμονες και τεχνοκράτες, που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και σας ενημέρωσαν έγκυρα και έγκαιρα.

Ο απολογισμός 6.281 θεατών από 8 χώρες όλου του κόσμου γίνεται δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στον δρόμο της ενημέρωσης και της στήριξης των ατόμων με ΣΔτ.1.

Όλοι εσείς που δεν μπορέσατε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες την ημέρα της ημερίδας, μπορείτε να τις δείτε πατώντας παρακάτω στο link του αντίστοιχου ομιλητή.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

      Α΄ Μέρος   

•  17:00 – 17:15. Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σ. Μανέα και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και συντονιστή της ημερίδας κ. Χ. Μπαρτσόκα, Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.

•  17:15–17:30. "COVID-19 & ΣΔτ1. Νεότερες εξελίξεις"

Ανδριανή Γερασιμίδου Βαζαίου, Παιδίατρος Διαβητολόγος, Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων "Π.&Α. Κυριακού"

• 17:30–17:45. "Κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, εκτός από τον κορωνοϊό υπάρχουν και άλλα θέματα υγείας για τα παιδιά με Διαβήτη: ρύθμιση, παρακολούθηση, εμβολιασμοί"

Δημήτριος Δελής, Παιδίατρος Διαβητολόγος, Διευθυντής Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Παίδων "Π.&Α. Κυριακού"

• 17:45–18:00. "Ανησυχίες, προβληματισμοί σε ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο για το παρόν και το μέλλον του παιδιού με ΣΔτ1"

Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος | Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

• 18:00–18:15. "Η συνεχής υποστήριξη των παιδιών με ΣΔτ1 κ των οικογενειών τους από την Π.Ε.Α.Ν.Δ. ενισχύει τη μελλοντική θετική στάση ζωής τους"

 Σοφία Μανέα, Πρόεδρος Π.Ε.Α.Ν.Δ.

                

     Β΄ Μέρος

• 18:30- 18:45. "Ζώντας με ΣΔ1. Ποια είναι τα δικαιώματά μου"

Στολάκη Αθανασία, Οικονομολόγος, Msc Ειδικός σε θέματα φορολογικής πολιτικής και κοινωνικής πρόνοιας

• 18:45-19:00. "Νομική προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών με ΣΔτ1"

Κατερίνα Φραγκάκη Δικηγόρος, Νομικής σύμβουλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

• 19:00- 19:15. Abbott. "Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη"

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,  MBA, Product Manager Abbott

• 19:15- 19:30. Menarini. "Glucomen Day CGM Menarini Diagnostics. Ηαξία του κάθε λεπτού"

Εύα Κωνσταντάκη, Registered Nurse, MSc, PhD, Product Specialist, Business Unit: Check up, Menarini  Diagnostics

• 19:30.           Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

 

Για την υλοποίηση της 2ης διαδικτυακής ημερίδας της Π.Ε.Α.Ν.Δ. πολύτιμοι συμπαραστάτες ως χορηγοί είναι οι εταιρείες Ascensia, Abbott,  Pharmaserve -Lilly, Loux και Menarini.

 

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για τη δυναμική συμμετοχή σας.

Μοιραστείτε το: