Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021

14/11, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη - Φωταγώγηση του σιντριβανιού της πλατείας Ομονοίας

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμορχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη για την αποδοχή της πρότασης της ΠΕΑΝΔ και τη φωταγώγηση του συντριβανιού της πλατείας Ομονοίας, που σηματοδότησε την έναρξη της καμπάνιας της ΠΕΑΝΔ «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι!», η οποία είναι αφιερωμένη σε έναν καλό σκοπό για το Διαβήτη τύπου 1.

Την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, στις 18:00, το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας «ντύθηκε» στο μπλε χρώμα που συμβολίζει διεθνώς το Διαβήτη και ταυτόχρονα μέλη της ΠΕΑΝΔ ελευθέρωσαν στον ουρανό ένα πλήθος γαλάζιων μπαλονιών, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Τιμώντας τη συμπλήρωση 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η ΠΕΑΝΔ συμμετείχε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, στην παγκόσμια πρωτοβουλία φωταγώγησης δημόσιων κτιρίων και μνημείων την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με το μπλε χρώμα που συμβολίζει τη νόσο, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και χρησιμοποιείται διεθνώς με σκοπό την αύξηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Διαβήτη.

Η μετάδοση της φωταγώγησης έγινε από τα social media της ΠΕΑΝΔ και του Δήμου Αθηναίων, καθώς η ΠΕΑΝΔ το διάστημα αυτό δεν πραγματοποιεί εκδηλώσεις με κοινό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο χώρο, παρευρέθηκαν μέλη της ΠΕΑΝΔ αφήνοντας συμβολικά μπαλόνια στον ουρανό και τηρώντας όλα τα μέτρα και αποστάσεις ασφαλείας.

Η φωταγώγηση συνοδεύθηκε από τη μετάδοση μηνυμάτων που απεύθυναν η Πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ. Σοφία Μανέα, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων κ. Μανόλης Καλαμπόκας και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. οι οποίοι αναφέρθηκαν στην καμπάνια, την πολυετή σημαντική δράση της ΠΕΑΝΔ, καθώς και στην έναρξη συνεργασίας της ΠΕΑΝΔ με τα παιδιατρικά ιατρεία των πολυϊατρείων του Δήμου Αθηναίων.

 

Μετά τη φωταγώγηση, σειρά έχει η επόμενη δράση της καμπάνιας, η οποία αφορά στη συνεργασία της ΠΕΑΝΔ με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας Panik Records, το γνωστό για την προσφορά του προς τα παιδιά μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, την εκπληκτική  ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου και το στιχουργό μεγάλων επιτυχιών Θάνο Παπανικολάου, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και «συμμάχησαν» μαζί μας με τη δημιουργία ενός τραγουδιού για την ΠΕΑΝΔ και τα άτομα με διαβήτη τύπου 1. Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει στο τέλος Νοεμβρίου ως single  και στη συνέχεια θα συμπεριληφθεί στη νέα δισκογραφική δουλειά της κ. Μελίνας Ασλανίδου, που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 29/11 στο Σεράφειο Κολυμβητήριο, όπου θα ακουστεί για πρώτη φορά το τραγούδι και θα ανακοινώθουν αφενός ο σημαντικός σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε η καμπάνια «Ζω τη Ζωή μ’ ένα τραγούδι», αφετέρου οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε και να υποστηρίξουμε το σκοπό αυτό.

Η καμπάνια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

Η ΠΕΑΝΔ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αθηναίων για την ενεργό στήριξή του στις δράσεις της καμπάνιας, την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία για την παραχώρηση της αιγίδας της, τη δισκογραφική εταιρεία Panik Records και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς του τραγουδιού κ. Γιώργο Θεοφάνους, κ. Θάνο Παπανικολάου και κ. Μελίνα Ασλανίδου, καθώς τους χορηγούς και υποστηρικτές της καμπάνιας.

Χορηγοί :

  1. Coffee Berry
  2. Novo Nordisk Hellas

Υποστηρικτές :

  • BIOAXIS Healthcare-diabetes

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την εκδήλωση και τις δηλώσεις στους συνδέσμους στα socialmediaτης ΠΕΑΝΔ και του Δήμου Αθηναίων.

Μοιραστείτε το: