Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2021 για τα παιδιά με Σακχαρώδη ΔιαβήτηΤρέχον

 

Η ΠΕΑΝΔ προγραμματίζει και φέτος για 31η συνεχή χρονιά, την υλοποίηση της θερινής κατασκήνωσης της, για τα παιδιά με Διαβήτη. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας την περίοδο απο 2 έως 16/8/21, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν παιδιά με διαβήτη και αδέρφια αυτών, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε φίλους και συμμαθητές των παιδιών με διαβήτη καθώς το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι κοινό για όλα τα παιδιά, χωρίς καμία διάκριση ή περιορισμούς.

 

Τα μέτρα προστασίας και οι υψηλών προδιαγραφών συνθήκες που εφαρμόζονται στην κατασκήνωση “The Ranch”, κάνουν τη διαμονή των συμμετεχόντων πλήρως ασφαλή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να χαρούν το καλοκαίρι τους και οι γονείς να είναι σίγουροι για την επιλογή τους.

Για τους μη έχοντες προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής, να διευκρινίσουμε ότι όλα τα παιδιά (με διαβήτη και τα αδέρφια-φίλοι αυτών) που συμμετέχουν στο πρόγραμά μας, διαμένουν σε κοινές ομάδες που στελεχώνονται από έμπειρο προσωπικό (ομαδάρχη και νοσηλευτή), οι οποίοι φροντίζουν όλο το 24ωρο για τη σωστή και ασφαλή ρύθμιση των παιδιών με Διαβήτη. Παράλληλα και συμπληρωματικά των υπόλοιπων κατασκηνωτικών δραστηριοτήτων που συμμετέχουν τα παιδιά, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά μαθήματα σε ότι αφορά το Διαβήτη, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, που κάνει τα παιδιά ανεξάρτητα και υπεύθυνα στο Διαβήτη τους, εκπληρώνοντας και το σκοπό τους προγράμματος.

 

Το κόστος συμμετοχής καλύπτεται από τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία ή το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για χαμηλόμισθους, άνεργους ή ανασφάλιστους ενώ η ΠΕΑΝΔ στηρίζει και ενισχύει οικονομικά όλα τα παιδιά με Διαβήτη, με επιπλέον επιδότηση για τα μέλη της.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 26 Απριλίου και λήγει στις 8 Μαϊου 2021 και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (www.gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος ΟΑΕΔ πατώντας εδώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, απευθυνθείτε στην ΠΕΑΝΔ (210-7796660 ή [email protected]) έως 20 Ιουνίου.

 

Φιλοδοξούμε ότι και φέτος θα δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, να απολαύσουν με ασφάλεια τη θερινή κατασκήνωση της ΠΕΑΝΔ, η οποία βασίζεται όπως και όλες άλλωστε οι δράσεις της, στη βιωματική λειτουργία και την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Μοιραστείτε το: