Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Δωρεάν Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2020 - ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΉΣΕΩΝ

 

Η "ΠΕΑΝΔ" πιστή στο όραμά της, παραμένει δίπλα στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τ1, πραγματοποιώντας για 30η συνεχή χρονιά το θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμά της.

Συνεχίζουμε και φέτος από 10/7 έως 1/8 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας, με υψηλές προδιαγραφές, πλούσια αθλητική και καλλιτεχνική δραστηριότητα, σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά με Διαβήτη ψυχαγωγούνται, κοινωνικοποιούνται και παράλληλα εκπαιδεύονται σωστά για το Διαβήτη. Οι ομάδες είναι μικτές και αποτελούνται από παιδιά με κ χωρίς Διαβήτη, συμμετέχοντας στον πλήρες πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Επιπλέον στελεχώνονται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που αναλαμβάνει την 24ωρη φροντίδα των παιδιών της ομάδας τους ενώ υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό εφόσον χρειαστεί. 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους (ηλικίας απο 6 έως 16 ετών) στο πρόγραμμα και το κόστος να καλυφθεί είτε μέσω ΟΑΕΔ, είτε μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα (δείτε εδώ τα ταμεία που καλύπτουν κατασκήνωση), είτε ιδιωτικά.

 

Ξεκινάει η διαδικασία για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ. Από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 08:00 και έως την 24.04.2020 και ώρα 15.00,  θα διαρκέσει η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για τη συμμετοχή τους στο Δωρεάν Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ  15 ημερών έτους 2020. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ. Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να συνδεθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εδώ. Δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ωφελούμενοι του ΟΑΕΔ είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως την 14η Ιουνίου 2014.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2019 μέχρι 28.000€, οι οποίοι/ες το έτος 2019:
-  είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή
-  έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
-  έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
-  συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),
   καθώς και
εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με χρήση κωδικών πρόσβασης δίδονται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της Π. Ε. Α. Ν. Δ. επικοινωνήστε μαζί μας (210-7796660 καθημερινά 10 με 2μμ ή αποστείλετε email στο [email protected] ή ανατρέξτε στο περσινό πρόγραμμα).

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες για το φετινό πρόγραμμα. Τα κόστη και οι προϋποθέσεις παραμένουν στα ίδια περσινά δεδομένα. 

Μοιραστείτε το: