Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ με το ΙΕΚ ΑΚΜΗΜία ξεχωριστή συνεργασία παίρνει «σάρκα και οστά» ανάμεσα στη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και την Πανελληνία Ένωση Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ). Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας και συγκεκριμένα στο campus της Αθήνας, καθηγητές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της Σχολής θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικά σεμιναρίων.

Μέσα από τα sessions θα δοθεί η ευκαιρία σε 10 επίδοξους junior chefs με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 αλλά και τους γονείς τους, να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκτέλεση ξεχωριστών συνταγών, να εξοικειωθούν με τη διατροφική αξία των συστατικών, αξιοποιώντας τη γνώση αυτή στο καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα.

Η συνεργασία, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κάνει ντεμπούτο στις 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με τον αγαπημένο chef patissier και καθηγητή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Χρήστο Βέργαδο να επιμελείται - με την επιστημονική καθοδήγηση ομάδας διατροφολόγων της ΠΕΑΝΔ – γλυκά κεράσματα και λιχουδιές.

Ώρα και Τόπος συνάντησης: 18:00 - Κτίριο Γαστρονομίας & Τουρισμού / Πατησίων 125, Αθήνα.

 

Στην εκδήλωση έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν 10 παιδιά με Διαβήτη τύπου 1, ηλικίας 10 - 14 ετών που είναι μέλη της ΠΕΑΝΔ, καθώς και οι γονείς τους. Για δηλώσεις συμμετοχές καλέστε καθημερινά έως 12 Νοεμβρίου 2019, στη γραμματεία της ΠΕΑΝΔ (210-7796660 ή [email protected]). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μοιραστείτε το: