Χρήσιμες Πληροφορίες

Ανακοινώσεις

Εθελοντική Συνεισφορά

Ζητούμε την συνεισφορά σας μέσα από τις επαγγελματικές σας ιδιότητες κ γνώσεις στους τομείς: ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, νομικών συμβουλών, τεχνικών υπολογιστών και γραφιστικών εργασιών

Αναλυτικά

Γίνετε Μέλη

μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ...

Αναλυτικά

Οδηγός Προνοιακών Επιδομάτων για τα άτομα με ΣΔΤ1

Ημ/νία δημοσίευσης: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019


Αγαπητά μέλη

σας παραθέτουμε την Εγκύκλιο του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) εντός της οποίας αναλύεται η διαδικασία που εφαρμόζεται από 02/01/2019 αναφορικά με το προνοιακό επίδομα - πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1.


Διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ


Σε οτι αφορά το προνοιακό επίδομα, που αφορά τα άτομα με Διαβήτη τύπου 1, αυτό υπάγεται στην κατηγορία - Πρόγραμμα επιδομάτων για Άτομα με βαριά αναπηρία.

Διαβάστε ΕΔΩ το Πρόγραμμα-Προϋποθέσεις-Δικαιολογητικά-Κατηγορίες Δικαιούχων


Να τονισθεί οτι το συγκεκριμένο προνοιακό επίδομα το δικαιούνται τα  ανασφάλιστα και έμμεσα ασφαλισμένα άτομα με Διαβήτη τύπου 1, που δεν εμπίπτουν σε άλλο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με Αναπηρία. Συνεπώς όσα άτομα με Διαβήτη τύπου 1, ξεκίνησαν εργασία, θα πρέπει να προβούν άμεσα με δικές τους ενέργειες σε διακοπή του επιδόματος καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση συντρέχουν ποινικές κυρώσεις και επιβολή αναδρομικών με την ανάλογη προσαύξηση.


Επιπλέον απο 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 υποβάλλονται στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων όλης της χώρας και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ, αιτήσεις που αφορούν σε παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων για όσους έχουν γνωμάτευση απο ΚΕΠΑ η οποία έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει εντός του επόμενου τριμήνου.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση 

Copyright © 1983-2019 Π.Ε.Α.Ν.Δ.
Μακρυνίτσας 12-14 • Αθήνα 11522
Τηλ: 210 779 6660 • Fax: 210 7796461
Website by Theratron