Χρήσιμες Πληροφορίες

Ανακοινώσεις

Εθελοντική Συνεισφορά

Ζητούμε την συνεισφορά σας μέσα από τις επαγγελματικές σας ιδιότητες κ γνώσεις στους τομείς: ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, νομικών συμβουλών, τεχνικών υπολογιστών και γραφιστικών εργασιών

Αναλυτικά

Γίνετε Μέλη

μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ...

Αναλυτικά

Σχολικός Νοσηλευτής 2018-2019

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε την εγκύκλιο για Παράλληλη Στήριξη. Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Σχολικούς Νοσηλευτές,για τους μαθητές με Διαβήτη Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν στο σχολείο το έτος 2018-2019.


Διαβάστε την Εγκύκλιο

Η περίπτωση του Νεανικού Διαβήτη, υπάγεται αποκλειστικά στο Κεφάλαιο Β' της Εγκυκλίου (Στήριξη απο σχολικό Νοσηλευτή) και απο τα αναγραφόμενα δικαιολογητικά χρειάζεστε αποκλειστικά το (1) και το (3). Τα υπόλοιπα αφορούν το Δ/ντη του σχολείου και το 2 που αφορά Γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ είναι για τις περιπτώσεις που θέλουν Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και όχι Σχολικό Νοσηλευτή.

SOS!! - Σημείωση:αναφορικά με τη Γνωμάτευση/Βεβαίωση Δημοσίου Νοσοκομείου, όσοι έχουν διαγνωστεί σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία, χρειάζεται άμεσα να αποταθούν σε Δημόσιο Νοσοκομείο παίδων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιβεβαίωση της πάθησης. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και συνήθως απαιτούνται αιματολογικές εξετάσεις (γλυκοζυλιωμένη και C-πεπτίδιο) και τακτική επίσκεψη.


Η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα "Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή" ορίζεται έως τις 20 Ιουνίου 2018 ενώ παράλληλα αιτήσεις θα υποβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού Έτους για νεοδιαγνωσμένες περιπτώσεις.


Υπενθυμίζουμε οτι ο σύλλογος της "ΠΕΑΝΔ", και φέτος πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιήσει προαιρετική εκπαίδευση των σχολικών σας Νοσηλευτών προκειμένου να προσφέρει εξειδικευμένη γνώση και ορθή διαχείριση του Διαβήτη για όλους τους μαθητές με ΣΔΤ1. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μπορούμε να επισκεφθούμε το σχολείο σας προκειμένου να ενημερώσουμε το προσωπικό και τους συμμαθητές της τάξης του μαθητή με ΣΔΤ1 (ενημερώστε μας με e-mail). Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται απο το 2014 σε συνεργασία με πολλά σχολεία κ τις οικίες Δ/νσεις Εκπαίδευσης.

Copyright © 1983-2019 Π.Ε.Α.Ν.Δ.
Μακρυνίτσας 12-14 • Αθήνα 11522
Τηλ: 210 779 6660 • Fax: 210 7796461
Website by Theratron