Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

H οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών


Μία πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με θέμα " H οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών", διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, από μικρή ακόμα ηλικία.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει 214 παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα για την οδική ασφάλεια με θέμα: "ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές - συμβουλές στους γονείς".

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν τις παιδικές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στο χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό έχει εγκατασταθεί στο χώρο της έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά.

Επιπλέον, όσα παιδιά επισκέπτονται την έκθεση, θα μπορούν να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες με θέμα την οδική ασφάλεια.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου. Τα μέλη της επιτροπής θα επιλέξουν 12 από τις ζωγραφιές, οι οποίες θα πλαισιώσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 18:00 και η έκθεση θα λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο "Golden Hall”, από την Τρίτη 21 Μαρτίου έως την Τετάρτη 5 Απριλίου, από τις 9.00 έως τις 21.00 καθημερινά.

Η ΠΕΑΝΔ διοργανώνει για τα μέλη της ομαδική επίσκεψη στο χώρο της έκθεσης την Παρασκευή 31/3/17 και ώρα 6:30μμ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με το γραφείο του συλλόγου στο τηλέφωνο 210-7796660 (Δευτέρα & Τετάρτη 5-9μμ ή Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10πμ-2μμ)  έως τη Τετάρτη 29/3.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά όλων των ηλικιών.

Μοιραστείτε το: