Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1

 

Η "ΠΕΑΝΔ", διοργανώνει για  2η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το  Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη, Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα  Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1, με αφορμή την ανάγκη υποστήριξης των μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔΤ1).

 

Μετά την επιτυχημένη έκβαση του περσινού προγράμματος και την αναγκαιότητα ύπαρξής του, που ανέδειξαν οι 148 συμμετέχοντες σε ποσοστό 94,1%, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΝΔ αποφάσισε να υλοποιήσει το πρόγραμμα και φέτος, παρέχοντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση για το ΣΔΤ1, στους νοσηλευτές απο όλη την Ελλάδα, που ενδιαφέρονται να λάβουν πλήρη και έγκυρη γνώση για το Διαβήτη τύπου 1. 

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται και είναι σχεδιασμένο για νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας που είναι διορισμένοι για το τρέχον σχολικό έτος σε μαθητές με ΣΔΤ1 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα αλλά και γενικότερα νοσηλευτικό προσωπικό που επιθυμεί να επιμορφωθεί στο ΣΔΤ1. Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και γονείς παιδιών με Διαβήτη.

 

 

Είναι συνολικής διάρκειας 56 εκπαιδευτικών ωρών, περιλαμβάνει 35 ώρες θεωρίας και 21 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης-κλινικά φροντιστήρια και θα λάβει χώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ιωάννινα. Οι εισηγητές του είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες στο Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 από τα παιδιατρικά Νοσοκομεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και Ιωαννίνων ενώ παράλληλα συμμετέχουν εκπαιδευτές φαρμακευτικών εταιρειών και σύμβουλοι ψυχικής υγείας (ψυχοθεραπευτές-ψυχολόγοι-κοινωνικοί λειτουργοί). Επιστημονικά υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η κ. Βασιλική Μάτζιου,Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Νοσηλευτικής.

 

Οι  στόχοι του προτεινόμενου προγράμματος είναι:

 • Η επιστημονική και κλινική εκπαίδευση των νοσηλευτών στη φροντίδα παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.
 • Οι νοσηλευτές να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν, υπηρεσίες ενημέρωσης και διαχείρισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1, βασισμένες σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα
 • Η μείωση των άμεσων και απώτερων επιπλοκών, η επίτευξη μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος μέσω της συμμόρφωσης στη θεραπευτική αγωγή, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδιού και την ομαλή προσαρμογή του στην καθημερινότητα.

 

 

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 24 Νοεμβρίου 2018 και παρέχεται η δυνατότητα  παρακολούθησής του   εξ’ αποστάσεως. 

Συγκεκριμένα το θεωρητικό μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Νίκης 4, 10563, Σύνταγμα, Αθήνα) με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω τηλεδιάσκεψης  για όσους διαμένουν εντός ή εκτός Αττικής ή έχουν δυσκολία παρακολούθησης με φυσική παρουσία. Η σύνδεση για την τηλεδιάσκεψη είναι απλή και χρειάζεται να διαθέτετε σύνδεση στο internet και υπολογιστή. Κάθε φορά, σας διαβιβάζουμε το σχετικό Link, με το οποίο συνδέεστε αυτόματα και παρακολουθείτε Live την ομιλία αποστέλλοντας και ερωτήματα μέσω του Live-chat. Επίσης ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη οποιαδήποτε στιγμή εντός του επόμενου 48ώρου, σε περίπτωση αδυναμίας παρακολούθησης την ημέρα της ομιλίας. Η πρακτική εκπαίδευση θα λάβει χώρα 

 

 • στην Αθήνα (12-13 & 19-20 Ιανουαρίου 2019) στο ξενοδοχείο Novus City Hotel (Καρόλου 23, Πλατεία Καραΐσκάκη, Αθήνα), 
 • στη Θεσσαλονίκη (12-13 & 26-27 Ιανουαρίου 2019) και 
 • στην Κρήτη και Ιωάννινα (19-20 & 26-27 Ιανουαρίου 2019) 
σε αντίστοιχα κεντρικά σημεία που θα ανακοινωθούν σύντομα, με υποχρεωτική φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

 

 

 
Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ
 
 
Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιχορηγείται οικονομικά από το Σύλλογο της "ΠΕΑΝΔ" και έχει συμβολική συμμετοχή 30€/άτομο.
 
 
Για όσους επιθυμούν να λάβουν  CD με τις παρουσιάσεις του προγράμματος, ενδεικτική βιβλιογραφία σύμφωνα με το περιεχόμενο μάθησης του Αναλυτικού Προγράμματος, ενημερωτικά έντυπα και πλήρες πακέτο με όλα τα αναλώσιμα υλικά Διαβήτη για την πρακτική εκπαίδευση, υπάρχει extra κόστος είκοσι ευρώ (20,00€) ανά συμμετέχοντα,  το οποίο καταβάλλεται μέχρι τη λήξη του θεωρητικού μέρους-16/12/18.
 
Επίσης το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν και περσινοί συμμετέχοντες με τις ανωτέρω προϋποθέσεις συμμετοχής.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν με τη λήξη του προγράμματος πιστοποιητικό παρακολούθησης με την προϋπόθεση οτι συμμετείχαν με φυσική παρουσία στα κλινικά φροντιστήρια της πόλης που επέλεξαν. Επίσης σε όσους επιθυμούν παρέχεται έκπτωση για διαμονή στο 4 αστέρων ξενοδοχείο Novus City Hotel-Αθήνα (10m από το μετρό στάση Μεταξουργείο) σε δίκλινο δωμάτιο (κόστος 36€/άτομο/διανυκτέρευση) ή σε μονόκλινο (κόστος 60€/διανυκτέρευση) συμπεριλαμβανομένου πρωϊνό, για τις μέρες διεξαγωγής του προγράμματος (θεωρητικό ή πρακτικό μέρος για όσες διανυκτερεύσεις θέλει ο κάθε ενδιαφερόμενος).

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως 23 Νοεμβρίου 2018  ώρα 17:00 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
 1. Αίτηση εγγραφής Νοσηλευτή ή Επισκέπτη Υγείας ΕΔΩ
 2. Αντίγραφο του τίτλου σπουδών
 3. Κατάθεση του αντιτίμου 30€ με το όνομα του συμμετέχοντα στο λογαριασμό: Εθνική τράπεζα: 694/48000955 ή i-ban: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955, Δικαιούχος "ΠΕΑΝΔ". Το extra κόστος των είκοσι ευρώ (20€) για όσους το επιλέξουν, η εξόφληση γίνεται έως τις 16/12/18 με τον ίδιο τρόπο.
 4. Όλα τα παραπάνω 3 έγγραφα να αποσταλούν μαζί έως τις 21/11/18 στο e-mail: [email protected] (θα λάβετε απαντητικό e-mail επιβεβαίωσης της λήψης των εγγράφων)

 

 

** Σημείωση: Γονείς παιδιών με Διαβήτη μπορούν να παρακολουθήσουν  το θεωρητικό μέρος του προγράμματος (φυσική παρουσία ή τηλεδιάσκεψη) καθώς επίσης και να συμμετέχουν στο κλινικό φροντιστήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 20/1/19 και αφορά την ψυχολογική προσέγγιση. Συμβολικό ποσό συμμετοχής 20€/οικογένεια. Αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

Παρακαλούνται θερμά όλοι οι γονείς παιδιών με Διαβήτη, που έχουν Σχολικό Νοσηλευτή, όπως μεριμνήσουν για την άμεση ενημέρωση του, προκειμένου να επωφεληθεί απο το πρόγραμμα και να βοηθηθεί κατ’ επέκταση το παιδί τους.

Μοιραστείτε το: