Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Εμπειρίες Γονέων απο τα Βιωματικά Σεμινάρια

Κ.Μ. Όταν ήρθα στο σεμινάριο πρώτη μέρα ήμουν ένα κουβάρι από φόβους. Αυτό που πήρα είναι αποδοχή, ένιωσα πως δεν είμαι η μόνη μητέρα με παιδί με διαβήτη και ότι μπορώ να ζήσω μία φυσιολογική ζωή. Ευχαριστώ πολύ.

 

Ρ.Μ. Πρωτόγνωρη εμπειρία με εξαιρετική επίδραση στο να καταλάβω και να διευθετήσω συναισθήματα και φόβους. Θα το επαναλάμβανα όσες φορές και αν μου δινόταν η ευκαιρία!! Ευχαριστώ πολύ.

 

Σ.Θ.   Στο βιωματικό σεμινάριο ψυχολογικής στήριξης έμαθα να αναγνωρίζω και να διεκδικώ ο,τι χρειάζομαι για να κάνω πιο όμορφη τη «γλυκιά» ζωή μας. Είναι μία εμπειρία που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Μακάρι να είχα αυτή την ευκαιρία νωρίτερα.

 

Μ.Σ. Τα σεμινάρια με βοήθησαν πολύ γιατί μοιράστηκα σκέψεις και συναισθήματα με ανθρώπους –γονείς – που μπορούσαν να με καταλάβουν απόλυτα γιατί αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα, τα ίδια άγχη, τις ίδιες αγωνίες. Ο καθένας διψούσε να ακούει τον άλλον και δεν ένιωσα αδιαφορία όταν έλεγα τα προβλήματα που αντιμετωπίζω.

Με βοήθησαν να καταλάβω τις αντιδράσεις του παιδιού, του συζύγου και τις δικές μου.

 

Α.Δ. Πολύ καλές εντυπώσεις μου άφησαν τα σεμινάρια. Τώρα νιώθω πιο δυνατή και σίγουρη. Θα τα πρότεινα ανεπιφύλακτα και θα ξαναπαρευρισκόμουνα.

 

Γ.Μ. Θετικές ώρες ουσίας με δόση προβληματισμού και ουσιαστικό αποτέλεσμα!!!

 

Β.Ζ. Τα σεμινάρια βοηθούν στην επικοινωνία με άλλους γονείς και στην ανταλλαγή εμπειριών. Σίγουρα προσφέρουν σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο και νομίζω ότι αξίζει να αφιερώσει κάποιος λίγες ώρες από το χρόνο του να συμμετάσχει σε αυτά.

 

Ν.Ζ. Πολύ δυνατή εμπειρία… Μέσα από τα βιωματικά σεμινάρια γονέων βγήκα πιο δυνατή και χειρίζομαι πλέον τα άσχημα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μου με καλύτερο τρόπο. Απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση και συνειδητοποίησα τις δυνατότητες και τις αντοχές μου. Είναι σημαντικό το μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων. Περιμένω το επόμενο…

 

Β.Ε. Βιωματικό σεμινάριο με πολλές κατευθύνσεις, πολλές συζητήσεις, αποδοχή και έκφραση συναισθημάτων. Μόνο καλές στιγμές μπορώ να πω ότι είχε. Απεγκλωβισμός από στερεότυπα και δεδομένα. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για όσους παρακολουθήσαμε το σεμινάριο να αποβάλλουμε λίγο τα άγχη μας και να δούμε τον εαυτό μας με χαλαρότητα.

 

Β.Α. Τα βιωματικά σεμινάρια πραγματικά μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε τα συναισθήματα και τα λάθη που κάναμε στην αντιμετώπιση του διαβήτη.

 

Α.Α. Είναι από τα καλύτερα σεμινάρια που έχω κάνει. Ήρθα μόνο για να μην νιώθω μόνη και να μοιραστώ με άλλους γονείς τις ανησυχίες μου. Εκτός από τις φιλίες απόκτησα: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΔΥΝΑΜΗ.

 

Ν.Σ. Οι εμπειρίες μου και τα βιώματά μου από το σεμινάριο ήταν μόνο θετικά. Η συμμετοχή σε μία ομάδα όπου ένα κοινό πρόβλημα μας είχε ενώσει ήταν πολύ βοηθητική. Το να ακούς τις καθημερινές ανησυχίες, φοβίες, δυσκολίες αλλά ταυτόχρονα τους καθησυχασμούς, τους τρόπους διαχείρισης και επίλυσης των προβλημάτων από τους άλλους συμμετέχοντες, έδινε μία άλλη προοπτική που σε προκαλούσε να τη δοκιμάσεις. Το δίκτυο υποστήριξης που φτιάξαμε μεταξύ μας, δίνει μία άλλη βάση για το μέλλον. Ελπίζω να συνεχιστούν αυτές οι αξιόλογες προσπάθειες και για τα παιδιά μας!Μοιραστείτε το: