Χρήσιμες Πληροφορίες

Ανακοινώσεις

Συναντήσεις με αρμόδιου Κρατικούς Φορείς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019, η ΠΕΑΝΔ πραγματοποίησε μια σειρά ενεργειών με αρμόδιου κρατικούς φορείς προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ΣΔΤ1.

Αναλυτικά

Γίνετε Μέλη

μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ...

Αναλυτικά

Ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης

Ημ/νία δημοσίευσης: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017


Θετικά αποφάσισε το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ που συνεδρίασε την Τετάρτη 22/03/17 προκειμένου να συζητήσει το θέμα αποζημίωσης του συστήματος στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης και των αναλωσίμων αυτού FreeStyle Libre. Η εισήγησή του απεστάλη στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τον καθορισμό της τιμής αποζημίωσης.

Η ένταξη του συγκεκριμένου συστήματος ήταν αίτημα των Ομοσπονδιών (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και ΕΛΟΔΙ) καθώς και συλλόγων ατόμων με Διαβήτη, διότι καταγράφει ανώδυνα και αναίμακτα τις τιμές σακχάρου και συμβάλλει στον καλύτερο αυτοέλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά παιδιά που δεν θα αναγκάζονται να τρυπούν τα δάχτυλά τους αμέτρητες φορές καθημερινά. Μάλιστα πολλοί πάσχοντες και πολλοί γονείς παιδιών με διαβήτη με δεδομένα τα οφέλη του, το προμηθεύονται και επιβαρύνονται οικονομικά

Τώρα αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, η οποία ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι θα είναι θετική ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των ατόμων με Διαβήτη.

Copyright © 1983-2018 Π.Ε.Α.Ν.Δ.
Μακρυνίτσας 12-14 • Αθήνα 11522
Τηλ: 210 779 6660 • Fax: 210 7796461
Website by Theratron