Ενημέρωση για τον Σακχ.Διαβήτη

Ψυχολογικές Όψεις του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1Τρέχον

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Η «είδηση» του διαβήτη αποτελεί σημείο καμπής στη ζωή μιας οικογένειας. «Μετά από αυτό άλλαξαν όλα» αναφέρει η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών. Η ζωή με ένα παιδί που έχει διαγνωστεί με διαβήτη δε συνεπάγεται μια ζωή αποκλεισμένη, μοναχική, «συντροφιά» με βαριά συναισθήματα.


Διατροφή στον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1Τρέχον

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019

Η ποιότητα της διατροφής και το σωματικός βάρος δεν φαίνεται να συσχετίζονται με την εμφάνιση του ΣΔτ1, για αυτό και δεν υπάρχουν χειρισμοί στη διατροφή ή την άσκηση που να οδηγούν σε πρόληψή του. Οι διατροφικές συστάσεις, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες με ΣΔτ1, είναι ίδιες με εκείνες που απευθύνονται στα άτομα χωρίς διαβήτη.


Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1Τρέχον

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μια χρόνια πάθηση, που χαρακτηρίζεται από ολική έλλειψη ινσουλίνης, λόγω αυτοάνοσης καταστροφής των β-νησιδίων του Langerhans, στο πάγκρεας (τύπου 1), που παράγουν ινσουλίνη. Ανιχνεύονται αντισώματα κατά των β νησιδίων στο 80% των περιπτώσεων: αντί GAD, αντί ΙΑ, αντί ΙΑ2, αντί ICA.


Ο Διαβήτης στα Σχολεία

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Το άγνωστο του διαβήτη, έχει να αντιμετωπίζει πριν από οποιονδήποτε άλλο, το ίδιο το παιδί που ασθενεί.


10 Συμβουλές για Ασφαλές ταξίδι

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

10 Συμβουλές που πρέπει να λάβει υπόψη του το άτομο με διαβήτη πριν ξεκινήσει το ταξίδι και καθ' όλη κατά τη διάρκεια αυτού


Εξελίξεις

Τι πρέπει να τρώει το …μάτι?

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Επηρεάζονται τα μάτια μας από τις τροφές που τρώμε ή που αποφεύγουμε? Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ματιού και επομένως την καλή όραση.


Κυκλοφορούν και πάλι όλες οι ινσουλίνες της Novo Nordisk

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

συνεχίζεται πλέον κανονικά η διάθεση των περισσότερων φαρμακευτικών προϊόντων που είχε προσωρινά ανασταλεί, μετά τη δημοσίευση του νέου Δελτίου Τιμών της 11ης Ιουνίου..